Kedvenc helyek

Beth Hirsch: Early Days

olvasói
(0)
(!K7/BMG)

Beth Hirsch az az amerikai énekesnő, aki a francia Air duó Moon Safari című zseniális bemutatkozó albumán énekli a két legszebb számot. Az új Air-lemezen, a napokban megjelenő 10 000 Hz Legenden már sajnos nem szerepel, viszont hozzánk épp most érkezett meg tavaly nyári szólóalbuma. Azon viszont sajnos az Air nem szerepel.


Az 1967-es születésű művésznő először színészettel foglalkozott, így kötött ki egy párizsi színházi műhelyben, barátkozott össze a helyi undergrounddal, és jött rá, hogy tud és akar énekelni. Miner's Son című folkballadás első EP-je (1998) egy időben készült az Air-lemezzel, ahol az All I Need és a You Make It Easy című csodák társszerző-énekesnője lett. Egy további EP (P-Town Rubies, 1999) után 2000-ben készült el első teljes albumával, a mindössze 32 perces Early Daysszel, melyet meghökkentő módon a tánczenei kiadványairól, köztük a DJ-Kicks mixlemezsorozatról elhíresült német STUD!O K7 jelentetett meg, noha még annyi dance-elem sincs benne, mint az Airben: kilenc akusztikus női folkdal, melyekben a dalszerző-énekesnőt egy gitáros, egy nagybőgős, egy zongorista, egy csellós és két perkás kíséri (a gitáros mindig, a többiek csak néha-néha). Beth világa szeretetreméltó, hangja szép, de hiányoznak az igazán jó dalok - a Gabrielle vagy a Somebody Dandy néha felcsillant valamit, de mindez kevés. Aki hasonlót akar, de igazán jót, keresse a másik Beth-t: az angol Beth Ortont.

énekhang: 8/10

dalok: 6/10


www.studio-k7.com
Déri Zsolt
2001.05.23
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.