Kedvenc helyek

Dido: Thank You

olvasói
10/10 (1)
(BMG) Na végre! Miközben bátyja, Rollo a Faithless-szel már új tánchimnuszt ad a világnak (We Come 1), Dido még csak most hozza ki kislemezen a dalt, aminek révén a legtöbben ismerik: a Thank You, amiből Eminem a Stan világhódító refrénjét vette, már ott volt A nő kétszer filmzenelemezén is 1998-ban, meg Dido No Angel című albumán, mely Amerikában 1999-ben (Európában 2000 végén) jelent meg, és időközben már hétmillió(!) példányban kelt el a világon.


Akik először hallják a dalt, nyilván azon hökkennek meg legjobban, hogy amit az Eminem-számban refrénként ismertek meg, itt csak a bevezető verze (volt már ilyen, például a Fekete Vonat is egy Bill Withers-sláger, a Just The Two Of Us verzéjéből csinált refrént A város másik oldalán című számához, ha ezt el is felejtették feltüntetni). Lehet azt mondani, hogy a nem zeneiségéről híres hiphopban már egy popdal verzéje is jó refrén tud lenni, de ebben a Dido-dalban tényleg az a helyzet, hogy jobb a verze, mint a refrén!

A dal, melyben Dido köszönetet mond szerelmének, amiért az elfeledteti vele a mindennapi gondokat, bajokat (szar az idő, másnapos vagyok, számlákat kell fizetnem, fáj a fejem, elmegy az orrom előtt a busz, elkésem a munkából, megázom hazafelé, stb.), még triphopkorszak fénykorában, a kilencvenes évek közepén íródott, és ez Rollo finom programozásában is ott bújkál, de az igazi triphopverziót a maxin hallható Skinny-féle mix hozza ki, és ez szintén amolyan "családban marad" dolog, hiszen a Skinny a dal társszerzőjének, a Faithless korai turnéfelállásában is játszó Paul Herman gitáros-énekesnek a zenekara, amit egy másik hajdani Faithless-kísérőzenésszel, a ritmusfelelős Matt Benbrookkal alakított (The Weekend című 1998-as albumukon Dido is vokálozott).

A maxi további bónusza egy tiszteletteljes, kilenc és fél perces house-remix a Deep Dish-től és a dalhoz készült videoklip.

9/10
Déri Zsolt
2001.06.06
|


Játék
Világszínvonalú programok, nemzetközi hírű fellépők és csodálatos helyszínek!
JÁTÉK!!! Ma kerül ki a lelőhelyekre a legújabb Pesti Est. Fotózkodj vele bárhol a városban, használd a #pestiestles hashtaget, és mi tuti megajándékozunk egy pesti program belépővel! . . . #jatek #nyeremenyjatek #játék #posztolj #szelfizzpestiesttel
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.