Kedvenc helyek

Cerrone by Bob Sinclar

olvasói
(0)
(Malligator/Universal)

A hetvenes évek nagy francia diszkóforradalmára, az 1952-es születésű Cerrone mostanában reneszánszát éli, lopkodják rendesen a hangmintákat klasszikus felvételeiből. A francia sztár-DJ-producer, Bob Sinclar sem volt különb, de aztán összehaverkodott nagy elődjével, és most egy mixlemezen tárja az új generáció elé a zseniális Cerrone-életmű kulcspillanatait (és ehhez cinkosra talál az épp bemutatkozó albumán dolgozó Modjo együttesben is).


Bob Sinclar, aki 2000-ben megjelent Champs-Elysées című kiváló albumán ironikusan house-asította ki a diszkó hőskorát, most meglepő tisztelettel és komolysággal bánt a régi Ceronne-felvételekkel, szép hosszú darabokat őrzött meg az olyan, eredetijükben tizenvalahány perces, briliáns hangszerelés és állandóan jelenlévő női kórusok (dalszövegek: Lene Lovich!) jellemezte diszkószimfóniákból, mint a Love In C Minor vagy a Supernature, miközben a mester erotikus filmek számára írt kísérőzenéiből ugyanúgy beszerkeszt részleteket, mint egy-egy számot Cerrone korai zenekarától, a Kongastól (a nagy diszkóproducer eredetileg dobos volt!), vagy hűséges hangszerelőjétől, Donray-ről, sőt Cerrone-remixeket az angol Liquid People-től vagy a francia Modjótól (ez utóbbi szám, a duó bemutatkozó albumán is hallható Rollercoaster tulajdonképpen nem remix, de a Give Me Love című 1977-es Cerrone-sláger hangmintáira épül), de a lemez fénypontja Bob Sinclar tavalyi nagysikerű Cerrone-parafrázisának, az I Feel For You-nak az ütköztetése az 1979-ből való Look For Love-val, ami után már csak egy laza levezetés van hátra, lelassulás 100 bpm-re a Music Of Life-fal.

A mixlemez után két bónuszdal is jön, két régi Cerrone-sláger modern átdolgozása: a Give Me Love kislemezen már megjelent house remixe és a Supernature újonnan felvett R&B változata (mindkettő a mester irányításával készült). Külön élmény a borítón olvasható beszélgetés, melynek során Cerrone és Sinclar egyenként kommentálják a mixlemez számait.

Cerrone: 9/10

Bob Sinclar: 8/10


Déri Zsolt
2001.08.15
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Ma meg holnap látogatható még a World Press Photo kiállítás. Nézzetek meg mindent a világról! #worldpressphoto2019 #kiallitas #foto #fotokiallitas #kiallitasajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.