Kedvenc helyek

Dido: Hunter

olvasói
(0)
(Cheeky/Arista/BMG)

Az Amerikában már bő két éve megjelent, ám igazán csak egy éve, a világméretű terjesztés (és persze Eminem-kölcsönakciója, a Stan) után beindult, és azóta óriási mennyiségbe fogyott No Angel album sikertörténetének még messze nincs vége, ugyanis a Here With Me és a Thank You után újabb dalt másoltak róla kislemezre.


A Hunter szokatlan témát feszeget: egy kapcsolatból kiszabadulni vágyó nő dala, de a Nelly Furtado-féle I'm Like A Birdtől eltérően itt egy komolyabb, megfontoltabb nőről van szó, aki azonban szeretné újra megízlelni a szabadságot. Dido a tőle megszokott kis életképekkel operál a verzékben ("a félbehagyott könyv, fájdalmas tekintet / megy a tévé, a hang levéve / hosszú csend, aztán rákezded / ó, nézd csak, mit hozott be a cica"), de a refrén felé meglódul ("ha trónuson ülő király lennél, lennél-e elég bölcs ahhoz, hogy elengedj? / mert ez a királynő, akit magadénak hiszel / újra vadász akar lenni, újra egyedül akar világot látni / újra szerencsét akar próbálni"), az akusztikus gitáros alapdal pedig finom technicista körítést kap és idővel egész monumentálisra növekszik.

A maxin az eredeti albumverzió mellett Francois K és Eric Kupper kicsit gyorsított house-remixe (FK-EK Vocal Mix) kapott helyet, továbbá a Faithless-szel felvett - a Dido-albumon bónuszdalként szereplő - Take My Hand egy remixe... a Faithlesstől, vagyis Rollótól és Sister Blisstől.

8/10
Déri Zsolt
2001.09.19
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.