Kedvenc helyek

Faithless: Muhammad Ali

olvasói
(0)
(Cheeky/BMG)

Az Outrospective című harmadik album második kislemezén a Faithless végre szakított azon szokásával, hogy sokszínű, változatos albumairól csak house számokat (lásd. We Come 1) másoljon ki slágernek. Ez a dal nyilván nagyon fontos lehetett Maxi Jazz számára.


A buddhista fekete frontember minden Faithless-albumon kiválasztja egyik dalszövegét, hogy az - és csak az - felkerüljön a belső borítóra. A harmadik albumon választása a Muhammad Ali című számra esett, nem véletlenül: a dal azt meséli, hogy a hatvanas években mekkora hatással volt a nagy bokszos példája a kis Maxira (osztálya egyetlen fekete tanulójára) és általában a fekete közösségre. "Hirtelen bátor lettem, mert elhatároztam, hogy úgy fogok élni, mint példaképem a ringben. Okosan, kitartóan, egy tapodtat sem hátrálva. És tiszteletet vívtam ki a tanároktól, a helyi tahóktól és azoktól, akik mindig csapatostól támadtak, mint a rovarok. Sohasem láttam olyat mint ő, sem előtte, sem azóta. Egy fiatal herceg. Máig meg vagyok győződve a legyőzhetetlenségéről." Mindez alá a Faithless két zenei agya, Rollo és Sister Bliss hiphopos alátétet pakol, meg egy fúvósdús, soulos hangmintát a hatvanas-hetvenes évek egyik híres vokálegyüttesétől, Archie Bell & The Drells Strategy című számából.

Hogy a house rajongói se érezzék kirekesztettnek magukat, a maxira a dal rövidített rádióverziója mellé három house remix is került (egyet maga Rollo és Bliss készített), továbbá - ha már angol zenekarról van szó - egy UK garage-változat, nem mástól, mint az Architechs duótól (lásd: Show Me The Money).

8/10


www.faithless.co.uk

www.cheekyrecords.co.uk
Déri Zsolt
2001.09.25
|


Játék
Az Éles Gábor Triót a névadó 2009-ben hívta életre Móré Attilával, azzal a céllal, hogy egy sajátságos zenei nyelvet beszélő alkotói közösséget hozzon létre, mely 2010-ben Szkladányi András basszusgitárossal egészült ki.
Pénteken és szombaton egy utolsó terezés a Rákóczi téren. Hajgumikészítés, kávéházi beszélgetés, reggelizés NEMAcsarnokban, lazulás, kóruszene. Nézz ki és örülj. #rakocziter #rakocziterezes #csikszerda #lazulosprogram #szomszedolosprogram
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.