Kedvenc helyek

Iggy Pop: Mask

olvasói
(0)
(Virgin/EMI)

A punk ősapja a Beat Em Up című új albumával ismét lement kutyába, és első kislemezdalnak is egy olyan számot másolt ki, ami nem tesz semmiféle engedményt a rádióknak (nem is nagyon fogják játszani). Ordíts, Iggy!


"Maszkot viselsz / jobban nézel ki úgy / maszkot viselsz / melyik maszk vagy te?" - ordibálja az öreg Iguána, majd efféle fejtegetésbe kezd: "Los Angelesben mindenki segget nyal vagy éppen nyalják neki / irónia a tökösség helyett / tök az agy helyett / agy a lélek helyett / hol a lélek? / hol a szeretet? / hol vagyok én? / melyik maszk vagy te?" Iggy mögött a zenészek stabilan csépelik hangszereiket, a feka basszusgitáros, a Body Countból ismerős Mooseman (aki társszerző is a dalban) például életében utoljára, ugyanis nem sokkal a felvételek után odaveszett egy autós lövöldözésben. Lehet, hogy a gyilkosai is maszkot viseltek.

A maxinak két fura bónusza van: a Commercial Love-ot basszusmenet viszi, néha gitárok harapnak bele, Iggy meg baljósan sustorog, a csaknem kilencperces Travelogue pedig egy improvizáció némi szaxofonnal színezve, ahol Iggy doorsos tripben utazik.

8/10
Déri Zsolt
2001.10.02
|


Játék
Az Éles Gábor Triót a névadó 2009-ben hívta életre Móré Attilával, azzal a céllal, hogy egy sajátságos zenei nyelvet beszélő alkotói közösséget hozzon létre, mely 2010-ben Szkladányi András basszusgitárossal egészült ki.
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.