Kedvenc helyek

David Bowie: Christiane F. (filmzenelemez)

olvasói
10/10 (15)
(EMI)

Néhány héttel az All Saints című instrumentális válogatáslemez után újabb album kerül piacra régi David Bowie-felvételekkel: a Christiane F. - Wir Kinder vom Bahnhof Zoo című, 1981-es nyugatnémet film betétdalait összegyűjtő lemez hivatalosan most jelenik meg először CD-n. És akárcsak az All Saints estében, itt is a "berlini periódus" a meghatározó.


Christiane Felscherinow valós személy volt, aki Nyugat-Berlinben a hetvenes évek közepén, 13-14 éves korában megjárta a drog (és mellékesen a prostitúció) minden poklát, majd a Stern magazinban megjelent történetével (majd önéletrajzi könyvével) egy országot sokkolt. Uli Edel rendező 1981-ben készített nagysikerű, sokszoros díjnyertes filmet a történetből, és sikerült dalokat kapnia hozzá a Christiane szegény kis életében oly meghatározó szerepet betöltő David Bowie-tól, aki egy koncertjelenet erejéig még szereplést is vállalt a filmben (a Station To Stationt énekelte). A filmzenelemezen az 1976-79 közti periódusból való dalok hallhatóak, slágerek és instrumentális számok vegyesen, köztük főleg a berlini albumtrilógia (Low, "Heroes", Lodger) darabjai. Egyetlen kiadatlan felvétel sincs köztük, de ritka változatok igen: a TVC 15 és a Stay rövidített kislemezverzióban, a "Heroes" angol-német nyelvű változatban szerepel (az utóbbi kettő most jelenik meg először CD-n).

8/10www.davidbowie.com
Déri Zsolt
2001.10.08
|


Játék
Az Éles Gábor Triót a névadó 2009-ben hívta életre Móré Attilával, azzal a céllal, hogy egy sajátságos zenei nyelvet beszélő alkotói közösséget hozzon létre, mely 2010-ben Szkladányi András basszusgitárossal egészült ki.
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.