Kedvenc helyek

The Smashing Pumpkins: Greatest Hits - Rotten Apples

olvasói
(0)
(Virgin/EMI)

A Smashing Pumpkins 13 éves pályáját őrültség, drog, halál, tagcserék szegélyezték, no meg milliós eladások. A 2000 végén feloszlott chicagói zenekar legsikeresebb dalait most egyetlen lemezre gyűjtötték össze.


A gitáros-énekes Billy Corgan nem egy könnyű eset, kicsit bolond és nagyon tenyérbemászó figura. Zenei tehetsége azonban tagadhatatlan: az 1988-ban alakított Smashing Pumpkins élén jó néhány briliáns dalt írt és rögzített. Sok szar is kikerült a kezei és a fogai közül, de a válogatáslemezek arra valók, hogy csak a szépre és jóra emlékezzünk, márpedig a hard rock, a goth/dark/posztpunk és a new wave elemeiből építkező Smashing Pumpkins tipikusan az a zenekar, amelytől egy ütős slágergyűjtemény pont elég a polcra. Most itt van, rajta kronológiai sorrendben 18 dal, olyan gyöngyszemek, mint a válogatást nyitó Siva, a Disarm, a Bullet With Butterfly Wings, a 1979, a Tonight, Tonight vagy a Perfect (ami annyira New Order-es, hogy nem lepődhetünk meg, hogy Billy a New Order új albumán és turnéján kötött ki). Akadnak persze hiányok, mint az I Am One vagy a Thirty-three, de ne legyünk telhetetlenek, hiszen 76 percnyi anyagot kapunk, aminek a végére két kiadatlan szám is jutott: a MACHINA II búcsúanyaghoz készült Real Love szintén Joy Division/New Order ihletésű, de csúnyábbra torzított darab, az Untitled című új dalt pedig akusztikus gitár viszi, de a végére nagy elektromos gitáros őrjöngésbe torkollik.

8/10


www.smashingpumpkins.com
Déri Zsolt
2001.11.26
|


Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
METU - ma este őszi animációs válogatás a Puskin moziban. A belépés ingyenes! #moziajanlo #programajanlo #animacio #metuanimacio
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.