Sunny Dinner Hűvösvölgy

Egy fagyos-ködös délutánon piros ötvenhatossal elbuszozni a hűvösvölgyi MOL-kúthoz, mi tagadás, ez azért súlyos évkezdet. Van aki a lencse-partira esküszik, én idén a Sunny Dinerre és az amerikai stílusra szavaztam. Azt mondják, a huszonegyedik század az övék lesz, hát akkor csapjunk bele mielőbb. Nem mintha ezt a hálózatot egy lapon lehetne emlegetni a most már nálunk is minden második sarkon megtalálható hamarétkezdékkel. A kiindulópont hasonló, a végeredmény azonban sokkal barátságosabb. Aki nem hiszi, hogy a hamburger-alapból is ki lehet hozni kellemes dolgokat, az dobja el az előítéleteit és látogassa meg a Sunny Diner éttermeket.
De ott tartottam, hogy szerintem ezer éve én voltam az első, aki gyalog közelítette meg ezt a pozíciót, úgyhogy nem is tudtam a filmekből ismert eleganciával, kocsikulcsot pörgetve bedönteni a helység kapuját. Cserébe nyugodtan az újságomba feledkezhettem, és nem kellett minden gyanús külső zajra autótolvajt neszelve kibámulnom az ablakon. Kényelmesen elhelyezkedtem a posztszocialista dizájnt idéző műbőr kanapén. Meg kell hagyni, a méret a lényeg: Pesten nincs még egy presszó, ahol ilyen drabális jószágokat eltűrnének - hiába, mi a kicsiny méretek, az importált Polski Fiatok, és nem végtelen távlatok meg a limuzinok országa vagyunk.

"Amerikában minden műanyag. Imádom a műanyagot. Műanyag szeretnék lenni." A bugyirózsaszín neonok, a villódzó reklámok, a plasztik csomagolású étlap egyaránt Andy Warhol amerikai álmát idézik - a konyha azonban, minő jótétemény, egészen más anyagokból dolgozik.

A Sunny Diner olyan hely, ahová be lehet pattanni egy napindító reggelire, egy benzinkúti kávéra és üdítőre, egy emberes méretű szendvicsre és sörre, de egy kiadós ebédre is: megnyugtatóan széles a választék, némi keresgélés és kevéske szótárhasználat után mindenki megtalálhatja, amire vágyik, bár gyanítom, hogy az étteremben tartózkodók átlagéletkora legfeljebb a floridai nyugdíjas csoportok magyarországi látogatásakor emelkedett harmincöt fölé.De mire eddig eljutottam gondolataimban, máris előttem gőzölgött egy csupornyi pompás taco leves, nem túlfűszerezve, és az elengedhetetlen tortilla chipsszel tálalva. A téli hideg ellen így felvértezve szervezetemet, ezek után belevághattam valami komoly kihívásba: óriásszendvics vagy hamburger, ez volt itt a kérdés pillanatokon belül. Az évezred kérdése, alighanem. Az ünnepi kanál- és poháremelgetés során legyengült izomzatom teherbíró képességét szem előtt tartva a harminc centiméter hosszúságú szendvics helyett egy gigászi szezámmagos-csirkemelles hamburgert választottam, és jelentem, a nemes küzdelemből én kerültem ki győztesen. A shake-re és a kávéra öntudatosan nemet mondtam, a desszertekre nemkülönben. De azért az ajtón kilépve így is iszonyúan globalizáltnak, és nem kevésbé jóllakottnak éreztem magamat.Levesek: 420-950 Ft
omlettek: 550-750 Ft
hamburgerek: 920-1550 Ft
óriásszendvicsek: 590-1790 Ft
főételek: 750-2790 Ft.


Sunny Diner (II. Hűvösvölgyi út 136. – MOL kút. Tel.: 275-1825)
gorcsev
2001.01.09
|


Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
Van ma Margó Irodalmi Fesztivál, latin-amerikai dokufeszt, terézvárosi búcsú, kürtőskalács fesztivál, ezernyi program, de van egy, ami mindenkinek szól: az önkormányzati választások! Fotó: @fortepan #szavazas #szavazz #onkormanyzativalasztasok #programajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.