Jazz Garden

Ebédidőben betérni egy olyan helyre, amelyet az ember korábban az esti programjaiból ismert, olykor meglepő is lehet. Mivel a Jazz Garden eddig a zenei rovatból volt ismerős a számomra, idejét éreztem annak, hogy egyszer délidőben is becélozzam ezt a pozíciót. A megszokott nyüzsi helyett szolíd nyugalom és diszkrét gépzene fogad - viszont így ebédidőben az ételárak is lejjebb csusszannak jó húsz százalékkal.
Helyet foglalunk egy békés sarokban, sokadszor is szemrevételezzük a piros karácsonyfadíszekkel megszórt, zöld műbozóttal befuttatott, pasztelles színű falakat, a kedélyes boltíveket, és magunkra rántjuk az étlapot. Apró spotlámpákból formált csillagos ég felettünk, kíváncsi étvágy mibennünk - esélyt kell adnunk a szakácsoknak is. Az étlap nem épp Háború és béke hosszúságú, ezért belátható időn belül végzünk a kizsigerelésével, legfeljebb dönteni nehéz a válogatott és változatos kínálattal, no meg az extrákkal zsúfolt itallappal szembesülve. Némi teákkal készítjük fel gyomrunkat a kalandokra, és hagyunk időt a konyhai részlegnek a dolgok kivitelezésére. A télközepi mínuszok elleni tiltakozásul tavaszias hangulatú ebédre vágyunk, minél több színnel, zamattal, gyümölccsel és vitaminnal. A hannoveri pulykamell és a bohém kacsa ebbe a paradigmába illeszkedve kerül az asztalra, és pillanatokon belül gyümölcsöző együttműködésbe lép gyomornedveinkkel. A szederrel töltött almával körített és aszalt szilvával megbolondított kacsaszeletek nemhogy a gyomromba, a szívembe vezető utat is hamar megtalálták, így hát pár perc elteltével elégedett hápogásal pihentem meg a terheitől megszabadított tányér felett.Barátságos elegancia, csend, rend, nyugalom - ha mindennap ide járnánk, könnyen belefáradnánk ennyi sok békességbe, így viszont, alkalmanként, akár üdítő is lehet. Nem volt sok kétségem felőle, de azért jó volt személyesen is megbizonyosodni róla, hogy a Jazz Garden konyhai stábja az esti koncertektől függetlenül is remekül muzsikál.


Levesek: 490-550 Ft
előételek: 1010-1490 Ft
főételek: 1640-2250 Ft
desszertek: 540-560 Ft


Jazz Garden (V., Veres Pálné u. 44/A - Vámház krt. sarok. Tel.: 266-7364)
gorcsev
2001.02.05
|


Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
Van ma Margó Irodalmi Fesztivál, latin-amerikai dokufeszt, terézvárosi búcsú, kürtőskalács fesztivál, ezernyi program, de van egy, ami mindenkinek szól: az önkormányzati választások! Fotó: @fortepan #szavazas #szavazz #onkormanyzativalasztasok #programajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.