X-Men - A kívülállók

X-Men. színes amerikai magyarul beszélő sci-fi 104 perc 2000
Génmanipulált mutánsok vad harca a nam is olyan távoli jövőben. Egy nagysikerű képregény még nagyobb sikerű feldolgozása a Közönséges bűnözők rendezőjétől. A Duna Plazában feliratos kópiával is!
Mutánsok járnak közöttünk, ezt már régóta sejtettem, nem kell ahhoz Dolly bárány, hogy gyanút fogjon az ember. Az egyik szomszédom háromszor olyan gyorsan fut, mint én, a másik meg előre bemondja a lottószámokat. Nem ért hát váratlanul a hír, hogy az élet után a mozikban is támadnak a mutánsok, és Amerikát egy nyár alatt simán lerohanták.Az X-Men - A kívülállók a közeli jövőben játszódik, amikor a génmanipuláció jóvoltából különleges képességekkel megáldott-megvert gyerekek születnek világszerte. Egyikük repülni tud, a másik szélvészt kavar egyetlen fújtatással, a harmadiknak rémületes kardfogai vannak. Az emberek félelmükben mindent megtennének, hogy megállítsák őket, pedig a mutánsok között is akadnak jóindulatú, békés teremtések. A pusztító és a segítő mutánsok külön-külön csapatba verődnek, mindegyik csapatnak megvan a maga karizmatikus vezetője. Xavier professzor arra neveli a génmanipulált gyerekeket, hogy csak jó célra használják emberfeletti képességeiket, a sötét mutánsok vezére, Magneto azonban totális hatalomátvételre és az emberi civilizáció megsemmisítésére tör.Kacifántos, izgalmas mese az X-Men, minden trükkmester ilyen kihívásról álmodik. Feszes sztori, jó és rossz harca váratlan fordulatokkal, hi-tech látvány és digitális trükk-arzenál, önmagában ennyi már elég is a sikerhez. Az X-Men megrendezésére ráadásul a Közönséges bűnözőkkel kultikus figurává avanzsált Brian Singert sikerült megnyerni, róla pedig tudjuk, hogy imádja a csavaros logikájú, ördögi meséket.

Az X-Men világszerte az idei év egyik legnagyobb sikere volt, és én nehezen tudnám elképzelni azt az ördögi erőt, ami erről a pályáról nálunk eltérítené.

gorcsev
2000.11.01
|


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
H
6
K
7
Sze
8
Cs
9
20:50
Mint a hurrikán
amerikai vígjáték, 1999
20:50
21:00
A szörny
amerikai-kanadai akcióvígjáték, 1999
21:00
Szenilla nyomában
amerikai animációs film, 2016
21:00
Dennis, a komisz
amerikai vígjáték, 1993
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.