KicsiKém - Sir Austin Powers 2

Austin Powers: The Spy Who Shagged Me. Színes, amerikai feliratos vígjáték, 95 perc, 1999
Őfelsége kínos ügynöke visszatér a mozivászonra és a múltba. Elveszett férfiasságát keresi, amit a gonosz lenyúlt. A szexuálisan feltöltött krimiparódia az űrbe is kilép, mindannyiunk örömére.
Visszatért hát a földkerekség legnagyobb libidójú titkosügynöke! Mike Myers, az ötletadó és főszereplő ezúttal is számtalan ötlettel bombázza a nézősereget. Az első rész ismerőinek nem kell részletezni, mi történt korábban: Austin a hatvanas évekből előreszaladt korunkba, hogy megállítsa a lélegzetelállítóan gonosz dr. Genyót.A gonosz kirepült a világűrbe, föld körüli pályára, és Hősünk megérdemelten kamatoztatja a hatvanas évek szabad világában szerzett tapasztalatait a kissé konzervatív kilencvenes években. A gonosz Genyó azonban élő tévéadásban visszatér, és ördögi tervet eszel ki: időgépével a hatvanas évekbe távozik, lenyúlja Powers "monyóját", vagyis életerejét, és már senki sem állhat útjába. Hősünk sem rest, időautóval (csicsás bogár!) ő is visszatér. A párharc lenyűgöző, ám még figyelemre méltóbb az Austin mellé szegődő gyönyörű Felicity, és dr. Genyó génmanipulált liliputi hasonmása sem semmi.

A Kicsikém fergeteges vígjáték, igen pikáns jelenetekkel és szövegekkel (az angol eredeti cím árulkodik, magyarul mindez enyhén szólva is finomabb). Az eszement viccek mellett a kémfilmek és a paródiák rajongóinak is örömet szerez az új Austin Powers- film. A számtalan James Bond parafrázis mellett a hatvanas évek Londona is megelevenedik, és egyéb filmes utalások garmadáját találjuk olyan művészfilmektől kezdve, mint Antonioni Nagyítása a Csillagok háborúján át a Vissza a jövőbe c. filmig. Mike Myers legnagyobb példaképe azonban kétségtelenül a zseniális Peter Sellers. Ő volt az, aki egy film (Dr. Strangelove) szinte összes szerepét eljátszotta, csakúgy, mint Myers. Ezenfelül a film külön érdekessége a Madonna énekelte, igen slágergyanús betétdal.
2001.01.01
|


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
18:35
Varázs
amerikai vígjáték, 2018
18:40
Otthon, véres otthon
amerikai romantikus vígjáték, 1997
18:50
Szemfényvesztők
francia-amerikai akciófilm, 2013
18:50
A holnap határa
amerikai kalandfilm, 2014
18:50
Géniusz
amerikai életrajzi film, 2016
Ma este az Akvárium klubban Adam Naas. Nézzétek csak, ő az új Lenny Kravitz. #adamnaas #koncertajanlo#programajanlo #akvariumklub
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.