Rosszfiúk

Színes magyar filmdráma, 101 perc, 2000
Két új lakója van a kisvárosi javító-nevelőnek: az eltévedt bárány és az igazgató farkas, aki félkatonai polgárőrséget szervez a bentlakókból. Akinek nem tetszik, bűnhődnie kell...
Autófeltörés, zsebelés, erőszak és drogkereskedelem. Ezeket a "szakmákat" látjuk a Rosszfiúk elején, majd egy javítóintézetet, valahol egy poros magyar kisvárosban. A fenti tevékenységeket elkövetők szállnak itt meg kényszerből, rövidebb-hosszabb időre. Kecső, az ápolt úrifiú bátyja helyet van itt: ő csak eladta az anyagot, amit bátyus adott.Mit kezd egy intézetben, ahol igen kemény az élet, és mindennemű bűnözőpalánták garázdálkodnak. A srácok megpróbálják, de hősünk visszavág, és bár igyekszik magát kivonni a balhékból, nem árulkodik, nem köp, tudja a helyét. A bandavezér spangli azonban nem nyugszik. Addig garázdálkodik, amíg a humánus igazgató helyébe új dirit neveznek ki. Katonaiskolai tanárt, aki többet akar, mint elődei. Hatalmat szeretne, de nemcsak a fiúk, hanem a város felett is. Megdolgozza (elcsábítja) a helyi médiát, a maffiától rettegő vállalkozóknak új lehetőségeket kínál, a fiúkat pedig szisztematikusan és alaposan kiképzi polgárvédő sereggé. Megy minden, mint a karikacsapás, csak ez a Kecső... A srác szerelmes lesz, és egyébként sem fűlik mindehhez a foga. Spangli beszervezése jobban megy. A fiúk erősek, magabiztosak, az igazgatót felkérik polgármesterjelöltnek, Kecső egyre szerelmesebb. Ám egy félreértett főnöki mondat (vigyázni kell azzal a fiúval) után Spangli és haverjai túllőnek minden célon...A Rosszfiúk Sas Tamás harmadik filmje. A Presszó és a Kalózok után kemény társadalombírálatot kapunk korunk közállapotairól, a rossz útra tért tizenévesekről, a lelki-testi terror deformáló hatásáról, egyszóval a "való világról". A Kalózokban megismert Bodó Viktor (Kecső), a mániákus igazgatót játszó Stohl András (legutóbb Európa Expressz) mellett a legnagyobb meglepetés a zavarodott bandavezért alakító Rajkai Zoltán játéka, no meg a film zenéjét is éneklő Ganxta Zolee rövid beugrása.
2001.01.01
|


Film premierek

Látomás

francia-japán filmdráma, 109 perc, 2018

Vízipók-csodapók - Felújított filmváltozat

magyar animációs film, 72 perc, 1983

Mia és a fehér oroszlán

dél-afrikai-francia-német családi film, 98 perc, 2018

Interjú Istennel

amerikai misztikus dráma, 97 perc, 2018

Hotel Mumbai

amerikai-ausztrál történelmi dráma, 125 perc, 2018

Ferenc pápa – Egy hiteles ember

amerikai-svájci dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Egy nő fogságban

magyar dokumentumfilm, 89 perc, 2018

A gyászoló asszony átka

amerikai horror, 93 perc, 2019

Csodapark

amerikai-spanyol animációs film, 85 perc, 2019
Játék
A látványos kiállításon a látogatók egy képzeletbeli űrutazásra indulnak, ahol tudásukat és bátorságukat próbára téve egy galaktikus kaland részesei lehetnek.
Filmek a TV-ben
18:10
Rakoncátlan célpont
angol vígjáték, 2009
18:15
Derült égből
német krimi, 2017
18:20
Brigsby mackó
amerikai film, 2017
18:25
Életben maradtak
amerikai katasztrófafilm, 1993
18:55
Zsenikém - Az ügynök haláli
amerikai akcióvígjáték, 2008
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.