Sikoly 3

Scream 3. színes amerikai feliratos horrorfilm 118 perc 2000
Döfések, szúrások, metszések és böködések. A görbe kések mesterei ismét támadásba lendülnek. A legendás horror-sorozat alkotói ezúttal Hollywoodot sem kímélik.
Aki látott már akár egy Wes Craven-filmet is, jól tudja, hogy ez a pasi ugyanazt kínálja a nézőnek, amit a nagy politikusok a népnek: vért, könnyeket és hideg verejtéket. No meg egy kis velőtrázó kacagást. Aki látott már akár egy részt is a Sikoly-trilógiából, jól tudja, hogy mire számíthat: folyamatos meglepetésekre, eszement káoszra, agyoncsavart fordulatokra, hideglelős tréfákra és koporsóhumorra. Wes Craven és forgatókönyvírója, Kevin Williamson (aki ebbe a részbe már nem szállt be) valamit telibetrafáltak úgy négy évvel ezelőtt. A Sikoly 1, 2, 3 az ezredvégi borzongató és vérfröcskölő horrorkomédia-hullám éllovasa, s egyben az elmúlt évtizedek döfködős-sikongatós filmjeinek őrült, parodisztikus összefoglalása.A trilógia harmadik részének forgatását páratlan titkolózás előzte meg: a forgatókönyvet a hírek szerint először piros papírra nyomtatták ki, hogy ne lehessen fénymásolni, másodszor alaposan átírták, így aztán a forgatás kezdetén senki sem tudta, épp melyik verzió van érvényben. Mindez persze tökéletesen illik a filmhez. A Sikoly 3 ugyanis végletekig viszi az előző részek utalgatós, műhelyvicceket eregető szellemét, lévén Hollywood kellős közepén játszódik. Két évvel az átkozott woodsborro-i mészárlás-sorozat után ugyanis egy stúdióban már forgatják a Döfés 3 című filmet, amely mindenki bájos áldozatának, Sidney Prescottnak a történetét meséli tovább. Maga a főszereplő azonban ekkor a világtól (és Los Angelestől) elvonultan, álnéven él egy erdőben. A sorsát persze most sem kerülheti el...

A Sikoly 3, ha lehet, még jobban összekuszálja a szálakat. Feltűnnek a korábbi részek jól ismert szereplői (már akik még életben vannak közülük), és egyre szűkülő körben találgatják, ki is lehet a pengék titokzatos ura?

A Sikoly-mániákusoknak tehát csak annyit ígérhetünk, mint bárki másnak: mindeki megkapja a magáét a pénzéért: vért, verejtéket és könnyeket.
gorcsev
2001.01.01
|


Film premierek

Látomás

francia-japán filmdráma, 109 perc, 2018

Vízipók-csodapók - Felújított filmváltozat

magyar animációs film, 72 perc, 1983

Mia és a fehér oroszlán

dél-afrikai-francia-német családi film, 98 perc, 2018

Interjú Istennel

amerikai misztikus dráma, 97 perc, 2018

Hotel Mumbai

amerikai-ausztrál történelmi dráma, 125 perc, 2018

Ferenc pápa – Egy hiteles ember

amerikai-svájci dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Egy nő fogságban

magyar dokumentumfilm, 89 perc, 2018

A gyászoló asszony átka

amerikai horror, 93 perc, 2019

Csodapark

amerikai-spanyol animációs film, 85 perc, 2019
Játék
A látványos kiállításon a látogatók egy képzeletbeli űrutazásra indulnak, ahol tudásukat és bátorságukat próbára téve egy galaktikus kaland részesei lehetnek.
Filmek a TV-ben
18:10
Végveszélyben
amerikai akciófilm, 1994
18:10
A vadrózsa völgyében - A szív parancsa
német romantikus dráma, 2006
18:15
Zoe
amerikai sci-fi, 2018
18:15
Bűnvadászok
olasz akcióvígjáték, 1977
18:25
Addams Family 2.
amerikai vígjáték, 1993
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.