Kardhal

Swordfish. színes feliratos amerikai thriller 99 perc 2001
Hol vannak már azok az idők, amikor a világ legnagyobb vagyona kézzel fogható aranyrudak formájában rejtőzött valahol Fort Knox mélyén? Ez már a múlt: csillogó, fényes - de vége. A jelen: a színtiszta virtualitás, amikor milliárd dolláros vagyonok digitális információként keringenek valahol a cyberspace-ben. Így aztán a legügyesebb bankrablónak nem dinamitrúdra, hanem egy kényelmes székre, klaviatúrára és nagyfelbontású képernyőre van szüksége ahhoz, hogy igazán robbantson. A kézügyesség és az intelligencia persze továbbra is elengedhetetlen...

LinkekDominic Senna átláthatatlanul szövevényes sztorija az összeesküvés-elméletekről szóló krimik és a virtuális világokban játszódó thrillerek elemeit vegyíti. A Kardhal főhőse egy kiszámíthatatlan, titokzatos és zseniális üzletember (kormányzati tisztviselő? titkosügynök? bűnöző?), Gabriel (John Travolta), aki a világ legügyesebb hackerjét (Hugh Jackman) ráveszi, pontosabban kényszeríti az évszázad bankrablására: szupertitkos kormányzati pénzeket akar meglovasítani, hogy az összegből saját hazafias akcióját finanszírozza.A Kardhal a csalóka látszatok filmje, trükkös és kiszámíthatatlan. Átverések és tévedések sorozata szervezi a történetet, minden ötödik percben fordul a kocka, a Kalifornia - A halál nem jár egyedül című thrillerrel ismertté vált Dominic Senna újra hűvösen csillogó képekbe csomagolja sztoriját. Filmje - a némileg kaotikus és túlzsúfolt cselekményszövéstől eltekintve - perfekt és profi munka, de egy dolgora vigyázzunk vele: a fényes felszín mögött ne keressünk bonyolult mélyrétegeket, mert különben könnyen csapdába esünk. A tűnékeny látszatok csapdájába. Akár a hőseink.

gorcsev
2001.11.01
|


Film premierek

Az oroszlánkirály

amerikai animációs film, 118 perc, 2019

Az oroszlánkirály 3D

amerikai animációs film, 118 perc, 2019

Yao utazása

francia-szenegáli vígdráma, 103 perc, 2019

Senki többet

amerikai dokumentumfilm, 98 perc, 2018

Nicky Larson - Ölni vagy kölni?

francia akcióvígjáték, 91 perc, 2018

Fehér éjszakák

amerikai horror, 147 perc, 2019

Anna

francia akcióthriller, 119 perc, 2019
Játék
A PanyolaFeszt arra törekszik, hogy a vidék hagyományait, értékeit csokorba gyűjtve megmutassa a helybélieknek és a faluba érkezőknek egyaránt.
Filmek a TV-ben
18:10
Carter edző
amerikai dráma, 2005
18:15
Sorsjegyesek
amerikai romantikus vígjáték, 1994
18:40
A múmia
amerikai kalandfilm, 1999
18:50
Bordertown - Átkelő a halálba
amerikai thriller, 2006
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.