Kedvenc helyek

Bee Gees: Their Greatest Hits - The Record

olvasói
(0)
(Polydor/Universal)

A poptörténet legsikeresebb trióját alkotó Gibb fivérek dupla CD-n adják közre negyven slágerüket az elmúlt 35 évből (köztük négy olyat is, amit eredetileg másoknak írtak, de most maguk is felénekeltek).

Linkek


Négy évtizednyi pályafutásuk alatt 19 számuk vezette a slágerlistákat (először 1966-ban a New York Mining Disaster 1941), ők az egyetlenek, akik egyszerre öt dallal szerepeltek az amerikai Top 10-ben (az a diszkókorszakukban, a Szombat esti láz idején történt, mely azóta is a világ legnagyobb példányszámban eladott filmzenelemeze), de még 2001-ben is tudtak slágert csinálni (a This Is Where I Came In album címadó dalából). Szerzeményeikkel olyan sztárok is sikert arattak, mint Elvis Presley, Janis Joplin, Barbra Streisand, Diana Ross, a Take That, az N-Trance, a Faith No More, Wyclef Jean, a Steps vagy legutóbb a Destiny's Child (Emotion).

Ettől persze még a Bee Gees-életmű egy darab szar is lehetne, de nem az: a falzettes nyávogás akár irritáló is lehet, az érzelgősség is, de nem terelheti el a figyelmet a gyakran kifejezetten zseniális dalokról, melyek a beat- és a diszkókorszakban egyaránt az élvonalban tartották Gibbéket. Ennek a mostani bőséges válogatásnak az érdekessége a négy újonnan rögzített dal, amelyeket a Bee Gees eredetileg más előadók számára írt, és most először hallhatóak a szerzők tolmácsolásában (a már említett az Emotion Samantha Sang, a Heartbreaker Dionne Warwick, az Immortality Celine Dion, az Islands In The Stream pedig Kenny Rogers és Dolly Parton előadásában volt siker a maga idejében, sőt ez utóbbiból lett átvéve Pras és Mya Ghetto Supastar című slágerének refrénje is).

8/10
Déri Zsolt
2001.11.13
|


Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.