Kedvenc helyek

Manu Chao: Merry Blues

olvasói
(0)
(Virgin/EMI)

A Proxima Estacion: Esperanza album második kislemezdalához, a Merry Blueshoz több remix is készült. Az egyiket például a Cypress Hill zenei agya, DJ Muggs készítette.


Boldog szomorú dal - fitogtathatnánk magyar irodalmi ismereteinket az új Manu Chao-album nyitó dala, a Merry Blues címe kapcsán, de inkább ne tegyük, Manu úgysem tud magyarul. Viszont vannak univerzális érzések, például amelyekről hősünk énekel a maga mókás stílusában, szerelemről, a szeretett lény hiányáról vagy a marihuána szeretetéről.

Mivel Manuel Chaóból a lemez kiadója igen nehezen tud csak új felvételeket kicsikarni, a maxira inkább remixeket rendeltek másoktól. Igazából vagy egy tucatnyi remixet csináltattak a Me Gustas Tu, La Chinita és Merry Blues című számokhoz, ez utóbbihoz ötöt is, ezekből került kettő erre a maxira: a Dancehall 161 Remixet egy dél-amerikai páros DJ Omari és Marka készítette, Trinidad és Tobago állampolgárai, a másik verzió viszont egy nagy névtől, a Manuhoz hasonló drogpolitikai nézeteket képviselő Cypress Hill együttes zenemesterétől, DJ Muggstól jött, aki erre a lelassult darabra reppelteti rá spanyolul zenekara egyik kültagját, Mellow Man Ace-t. A maxi CD-ROM-szekciójában ott van még a Merry Blues videója is, a Manutól megszokott háztáji munka.

9/10
Déri Zsolt
2001.12.10
|

LinkekJáték
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.