Kedvenc helyek

Pink: M!ssundaztood

olvasói
10/10 (3)
(Arista/BMG)

Pink, a 22 éves philadelphiai énekesnő eddig is tehetséges volt, de az átütő zene hiányzott mögüle. A Christina Aguilerával, Lil' Kimmel, Myával és Missy Elliott-tal közös Lady Marmalade után most végre egy briliáns szólóslágert is produkált (Get The Party Started), kezébe vette karrierje irányítását és második albumára az R&B-t pop-rockra cserélte.


Pink (születetett: Alicia Moore) első albuma, a Can't Take Me Home 2000 elején jelent meg, profi munka volt (Babyface volt a fő producere), dupla platina is lett hazájában, de az igazán kiemelkedő dalok hiányoztak róla. Egy újabb tehetséges énekesnő, aki nem tud kilépni az amerikai R&B egyenprodukciók világából, gondolhattuk. Mit ad isten, mégis megcsinálta. Egy véletlen folytán ráakadt tinédzserkori példaképének, a What's Up? című slágerrel elhíresült San Franciscó-i 4 Non Blondes csajzenekar egykori vezérének, Linda Perrynek a telefonszámára, felhívta, rávette a közös munkára, és másfél hónap alatt megírtak 15 számot, amiből 9 (köztük a Get The Party Started) felkerült az új lemezre, és képezi annak gerincét. Színesítésként akad zeneszerző-producer a TLC háza tájáról is, szerencsére ezúttal nem Babyface, hanem Dallas Austin, és a rózsaszín hajú énekesnő tőle is inkább rockos dalokat kért. Pink tinédzserként Janis Joplint, Jimi Hendrixet meg Guns N' Rosest is bőven hallgatott a hiphop és R&B mellett, így nem előzmények nélküli ez a rockosabb irányvonal, amire egy Steve Tylerrel közös duett (Misery) teszi fel a koronát az új lemezen, mely persze nem felejti el teljesen az hiphop/R&B ízeket sem (két dalban például Roots-tagok kollaborálnak). Pink végre teljesen a maga ura (úrnője), és ez jótékonyan érezteti hatását az őszinte és öntudatos M!ssundaztood albumon is, ahol a bulis és szerelmes dalok mellett az ifjú énekesnő szembenéz démonaival is (például családja szétesésével és zűrzavaros kamaszkorával). Pink igazi arca sokkal érdekesebb, mint amilyet korábban csinálni akartak belőle.

8/10
Déri Zsolt
2002.01.24
|


Játék
Egy nap Maggie, a tinédzser megkéri Sue Annt, a magányos nőt, hogy vegyen neki és pár barátjának piát, és Sue Ann kapva kap az esélyen, hogy szert tegyen pár gyanútlan, ám nála fiatalabb barátra.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.