A Grincs

olvasói
7/10 (6)
"Egy kis hópihében történt ez a csodás eset..." Távol Kifalva hetykén gondtalan, ünnepi bevásárlás lázában nyüzsgő lakóitól, a hófödte Kobak-hegy gyomrában puffog mérgében és unalmában a remete Grincs, a csúf és bűzös zöld torzszülött, akit a jópolgár kik kirekesztettek példás és pompás életükből. A Grincs naphosszat csak fenekedik: mindenekfölött is gyűlöli a karácsonyt, a kik legbecsesebb ünnepét.


Kifalva völgyében egy kislány kétségek közt vívódik: vajon a karácsony csupán az ajándékok ünnepe? Úgy sejti, több mint fodros-bodros masnikkal áthurkolt, szépen csomagolt mohóság és kapzsiság: alkalom arra, hogy valamennyi ki együtt lehessen. Felmászik hát a hegyre, és bekopog a Grincs ajtaján. Így találkozik a szörnyeteg a kis szépséggel - "akinek lázadó lelke az ő ifjabb önmagát idézi" -, és összezsugorodott szíve lassan növekedni kezd.Míg Tim Burton a Karácsonyi lidércnyomás elkészítésekor csupán ihletért fordult a milliók által rajongva tisztelt amerikai meseíró, Dr. Seuss 1957-es, mára klasszikussá nemesedett könyvéhez, Ron Howard rendező egy az egyben adaptálta a különös történeteiről híres szerző legnépszerűbb verses meséjét. Némely kritikus amiatt háborgott, mert fakóbb lett a könyv pazar miliője, mások épp azt emelték ki, hogy a kényszerű egyszerűsítések ellenére a film készítőinek sikerült kilesniük Dr. Seuss titkát: önálló univerzumot teremtettek, valahol az álmok határán és az Üveghegyen túl.

****Extrák:

A Grincs extrái betekintést nyújtanak a forgatás stációiba: az Oscar-díjjal jutalmazott sminkesek munkájába, a színészek ki-képzésébe, a varázsos, millió villanykörte fényétől csillogó, színpompás díszletek megtervezésébe, megmutatnak számos bakit, kimaradt jelenetet, és feltárják a mű megszületésének előzményeit. Az extrák között szerepel továbbá a mozielőzetes, a Faith Hill közreműködésével készített videoklip, néhány biográfia, egy interaktív játék és egy ünnepi ki-eledel receptje.

*****

Hang: magyar 2.0 sztereó, angol 5.1
Kép: színes, 16:9/1.85:1
Felirat: magyar + 15 nyelvHow the Grinch Stole Christmas, 2000, amerikai mesefilm Hossz: 105 perc Forgalmazó: Warner Home Video Rendező: Ron Howard Szereplők: Jim Carrey, Rachel Bailit, Jeffrey Tambor, Taylor Momsen
Gujdár Noémi
2001.11.27
|
How the Grinch Stole Christmas
amerikai-német családi vígjáték, 104 perc, 2000
Családi mozi: az undok, szőrös, barátságtalan Grincs el akarja lopni a karácsonyt... Jim Carrey talán legjobb alakítása.
Rendező:

Ron Howard

Színész:

Jim Carrey
(Grincs)

Taylor Momsen
(Cindy Lou-Ki)

Bill Irwin
(Lou Lou-Ki)

Christine Baranski
(Martha May Kivier)

Jeffrey Tambor
(Augustus Mayki)

Molly Shannon
(Betty Lou-Ki)

Clint Howard
(Kibris)

Mindy Sterling
(Clarnella)

(14 kép)


Film premierek

Pelyhes – Kalandra fel!

belga-izlandi animációs film, 83 perc, 2018

Patrick – Ebbel szebb az élet

angol családi film, 94 perc, 2018

Nyitva

magyar romantikus vígjáték, 98 perc, 2018

A fakír, aki egy IKEA szekrényben ragadt

amerikai-belga-francia-indiai-szingapúri filmdráma, 92 perc, 2018

Az első ember

amerikai filmdráma, 141 perc, 2018
Játék
Minden eddiginél nagyobb területen, több kiállítóval, exkluzív fashion show-val és egy vadonatúj, egyedülálló kuponakcióval jelentkezik az Őszi Esküvő Kiállítás a Hungexpón.
Filmek a TV-ben
H
15
K
16
Sze
17
Cs
18
P
19
21:55
Gyakornokok
amerikai vígjáték, 2013
21:55
Fekete Párduc
amerikai sci-fi akciófilm, 2018
21:55
Élet
amerikai sci-fi horror , 2017
22:00
A dolog
amerikai-kanadai horror, 2011
22:00
Hárman egy ágyban
német romantikus vígjáték, 2013
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.