Z, a hangya

olvasói
10/10 (10)
Woody Allen ízeltlábú mivolta azóta gyanítható, hogy 1972-es szexuális oktatófilmje kivágott záró-epizódjában egy sikeres nászt követően bekebelezésre váró póklegényt alakított.


Három éve e filmben valódi fajára is fény derült; a kérdés csupán annyi, vajon a folyton gojkirálynő után áhítozó parány ízeltlábú dolgozója vagy harcosa az álomgyári élbolynak: Z, a neurózisos rovar-lúzer ugyanis modelljéhez hasonlóan egyszerre szorgos kisiparos és a diadalért fáradhatatlanul harcba szálló kiskatona. Az Allen-életmű első animációs filmje, amelyet csupán íróként és hangyahangként jegyez, az évtized legmulatságosabb Woody-opusza és bogáreposza egyben, gyermekeknek szánt egyenmeséjéből percenként kijut egy-egy geg a família ivarérett hányadának. Vérbeli családi mozi karácsony délutánra, de a termesz-mészárlásnál inkább küldjük ki bejgliért a kiskorút.

****Extrák:

Négy werkfilm végigvisz az animáció minden fázisán, a két rendező lelkesen kommentálja a filmet (kiderül, hogy a hangyák tényleg isznak a levéltetvek hátsójából!).

****

Hang: magyar, cseh, lengyel surround, angol 5.1
Kép: színes, 16:9/1.85:1
Felirat: magyar + 3 nyelvAnt Z, 1998, amerikai animációs film Hossz: 84 perc Rendező: Eric Darnell, Tim Johnson Hangok: Woody Allen, Sharon Stone, Sylvester Stallone, Christopher Walken
vadalma
2001.12.07
|
Antz
amerikai animációs film, 83 perc, 1998
Országos botrány a hangyabolyban: a gaz, militáns, megváltói hajlamokkal megáldott nagyvezér markában senyvednek a dolgozók tömegei. Csak egy legény képes megleckéztetni őt... Fritz Lang Metropolisának zseniális paródiája. Kompjúterrel rajzolt film nem csak gyerekeknek.
(4 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.