Kedvenc helyek

Diana Ross: Love & Life - The Very Best Of

olvasói
(0)
(EMI)

A hatvanas évek legsikeresebb női vokálegyüttesének vezére, Diana Ross szólóban is szupersztár tudott lenni és a nyolcvanas évek közepéig ontotta a slágereket - igen magas színvonalon.

Linkek


A Motown kiadó legnagyobb női sztárja, az 1944-es születésű Diana Ross már 15 évesen megalakította a Supremest, melynek tagjaként 1964-től '69-ig megszakítás nélkül szerepelt a slágerlisták élbolyában, olyan gyöngyszemekkel, mint a Where Did Our Love Go, a Baby Love, a Stop! In The Name Of Love, a You Can't Hurry Love vagy a You Keep Me Hangin' On. Ezen a válogatáson a hatvanas éveket csak az utóbbi két szám képviseli, úgyhogy egy Supremes-besztof kötelező beszerzése alól nem mentesít. Szerepel viszont rajta Diana Ross harmincvalahány szólóslágerének mintegy fele és egy-egy sikerduett Marvin Gaye-jel (You Are Everything) és Lionel Richie-vel (Endless Love). A dalok között természetesen megtalálhatók a diszkókorszakban született kulcsdarabok (a Love Hangovertől a Chic együttes vezéreinek szerzői és produceri segédletével készült Upside Down és I'm Coming Out című klasszikusokig), az aerobik/fitnesz korszak kiegészítői (Muscles, Work That Body) és persze az utolsó megasláger, a Gibb fivérek által írt 1985-ös Chain Reaction, mely a korai Motown-időket idézte (s melynek feldolgozásával e pillanatban a Steps együttes arat babérokat). Azóta semmi fontos (egy I Will Survive-feldolgozás vagy egy house-remix nem fontos), de ennek a mostani válogatásnak a kedvéért azért az énekesnő készített egy új felvételt is: felvett egy régi Goffin/King-sztenderdet, stílszerűen a Goin' Back című visszaemlékezős dalt, gusztusos hangszerelésben.

(A válogatásból kapható egy dupla CD-s verzió is, amin kilenc Supremes-dal van - az már sokkal jobb.)

8/10
Déri Zsolt
2001.12.20
|


Játék
A leghatalmasabb élőlény, amely valaha is létezett, most visszatér, hogy megküzdjön számos gigantikus szörnyeteggel ebben a földrengető folytatásban.
METU - ma este őszi animációs válogatás a Puskin moziban. A belépés ingyenes! #moziajanlo #programajanlo #animacio #metuanimacio
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.