Kedvenc helyek

Zoolander (filmzenelemez)

olvasói
(0)
(Hollywood/Warner)

Ben Stiller divatdiktátorok és -modellek között játszódó vígjátékának filmzenelemezén a nyolcvanas évek randevúzik a jelennel.


Mindez nem hülyeség, hiszen a topmodellek körüli őrület valahol a nyolcvanas évek óta van napirenden, ráadásul a divat törvényei szerint is mindig a kettővel ezelőtti évtized alkalmas leginkább az újrahasznosításra. Ami a filmzenelemezt illeti, itt van eredetiben a nyolcvanas évek néhány legjellemzőbb dala, a Relax, a Wake Me Up Before You Go-Go vagy Herbie Hancock úttörő elektro-funkja, a Rockit (a Michael Jackson-féle Beat It pedig Moby remixében). Akadnak külön a film részére készült átdolgozások is: a Relax a Powerman 5000 remixében, az Amerikai dzsigoló betétdalaként elhíresült Call Me című Blondie-dal Nikka Costa (lásd: Everybody Got Their Something) feldolgozásában, egy másik diszkóklasszikus Giorgio Moroder-szerzemény, a Love To Love You Baby pedig a No Doubt (lásd: Rock Steady) bájos előadásában. Plusz két feldolgozás még a hatvanas évekből: a Bee Gees I Started A Joke-ját Bob Dylan fiának, Jacob Dylannak a zenekara, a tehetségtelen és jellegtelen Wallflowers adja elő (a Faith No More verziójától fényévekre lemaradva), a Hollies-féle He Ain't Heavy, He's My Brother viszont szerencsére az ifjú kanadai trubadúrhoz, Rufus Wainwrighthoz (lásd: Poses) került, aki az utóbbi időben több filmzenelemezen (Big Daddy, Shrek, Moulin Rouge) jeleskedett remek feldolgozásaival és most is hozza kiváló formáját.Ami a viszonylag friss számokat illeti: új dalt ad az ipari-glam-metálos Orgy (lásd: Vapor Transmission), míg BT, a Freestylers, a Crystal Method duó, a Wiseguys munkásságát egy-egy két-három éves felvétel képviseli (bár ezek az amerikai nagyközönségnek biztosan újak lesznek).

7/10
Déri Zsolt
2002.01.14
|


Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
METU - ma este őszi animációs válogatás a Puskin moziban. A belépés ingyenes! #moziajanlo #programajanlo #animacio #metuanimacio
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.