Vanília égbolt

Vanilla Sky. színes magyarul beszélő amerikai thriller 135 perc 2001
Davidnek mindene megvan, amit egy fiatal férfi csak kívánhat: vagyon - amit szüleitől örökölt egy könyvkiadó főrészvényeseként, siker a nőknél - hisz jóképű, rámenős és rendelkezik mindazzal a vonzerővel, amire a legtöbb ifjú hölgy bukik, ezen kívül még egy igazi, hű jóbarátra is futja neki, aki épp az ellenkezője: szegény balfácán, akinek amikor sikerül randevúra hívnia egy csinos lányt, David azonnal lecsapja a kezéről.A balsors azonban Davidet sem kíméli: épp egy ejtett barátnő autójában ül, amikor a kisírt szemű hisztérika egy váratlan mozdulattal kőfalnak hajt. David életben marad, de arca úgy összeroncsolódik, hogy a plasztikai sebészek sem segíthetnek rajta.

Kegyetlen tanmese - mondhatnánk, ám a történetet zavarba ejtő közjátékok szakítják meg: mintha mindaz, amit látunk, csak az elmezavarodott főhős elbeszélése volna... Vagy a rémálma... De még ha álom is, tele van megmagyarázhatatlan eseményekkel. És egyáltalán: ki az a mindentudóan mosolygó férfi a kávéházban?Tom Cruise producerként egy 1997-es spanyol filmet, Alejandro Amenábar nálunk videón forgalmazott Nyisd ki a szemed! című alkotását emelte át amerikai környezetbe úgy, hogy forgatókönyvírói a történet felépítésén szinte semmit sem változtattak. Penelope Cruz az eredeti után angolul is eljátszhatta a főhős szíve hölgyének szerepét, míg a rendezői feladatokat a személyes Majdnem híres után itt korrekt bérmunkát végző Cameron Crowe látta el.

Míg azok, akik látták az eredetit, elgondolkodhatnak, a szélesebb közönség megnyerésén kívül vajon volt-e más értelme is az újramegfilmesítésnek, a zseniális fordulatokkal teli felkavaró történet garancia arra, hogy a film ne csak Tom Cruise rajongóinak legyen biztos befutó.

nelson
2002.01.17
|


Film premierek

Toy Story 4.

amerikai animációs film, 100 perc, 2019

Casanova - Az utolsó szerelem

francia történelmi dráma, 98 perc, 2019

Gyerekjáték

amerikai horror, 90 perc, 2019

Csekély esély

amerikai vígjáték, 125 perc, 2019
Játék
Hú, mennyi holmit kell egy utazáshoz összepakolni! És akkor még könyveket is – ki tudja, melyik nap mihez lesz kedvetek, és főleg mennyi időtök marad este mesét olvasni a kalandokkal teli nap után!
Filmek a TV-ben
H
17
K
18
Sze
19
21:30
Összekutyulva
amerikai családi vígjáték, 2006
21:55
Azután
amerikai filmdráma, 2010
21:55
Csőbe húzva
amerikai thriller, 2017
22:00
Robin Hood, a tolvajok fejedelme
amerikai kalandfilm, 1991 (ism.)
22:10
Jackie Brown
amerikai krimi, 1997
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.