Kedvenc helyek

Faithless featuring Dido: One Step Too Far

olvasói
(0)
(Cheeky / BMG)

A Faithless a We Come 1, a Muhammad Ali és a Tarantula után már a negyedik számot másolja kislemezre Outrospective című harmadik albumáról. A One Step Closer érdekessége, hogy napjaink egyik legsikeresebb énekesnője, Dido énekel benne.

Linkek


Igazából nem az az érdekesség, hogy Dido a Faithlesszel énekel, ugyanis ezt eddig az együttes minden albumán megtette, lévén a Faithless zenei vezérének, Rollo Armstrong DJ-producernek a húga. Az érdekesség az, hogy ezidáig egyik általa énekelt Faithless-szám sem került kislemezre, pedig szép kis darabok voltak. A zenekar második és harmadik albuma között azonban Dido szólóban is befutott, nem is akárhogyan: No Angel című bemutatkozó albuma (mely eredetileg 1999-ben jelent meg) a 2001-es év legtöbb példányban fogyó lemeze lett! Ezek után valószínűleg fel sem merült, hogy az Outrospective album Didóval készült dala ne kerüljön kislemezre.A dolog egyetlen szépséghibája, hogy a Maxi Jazz rövidke rapjével ("egy fecske nem csinál nyarat / de valahol el kell kezdeni" stb) spékelt, szomorú szövegű One Step Too Far nem igazán izgalmas - a korábbi Faithless-lemezek Dido-dalai, a Flowerstand Man és a Hem Of His Garment emlékezetesebb darabok. Az pedig kifejezetten kár, hogy a refrénben eltorzítják az énekesnő tiszta hangját.A maxin a dal kissé átkevert, három és fél percre rövidített rádióverziója szerepel, továbbá két house remix: a Faithless két zenei agya, Rollo és Sister Bliss egy tőlük megszokott hatásos mixet készített, a másik remixet pedig, mely csak a refrénből tart meg némi éneket, Alex Neri jegyzi, a Planet Funk kollektívából (lásd: Inside All The People).

7/10
Déri Zsolt
2002.04.17
|


Játék
A 3 előadásból álló Ajándék Karácsonyi Bérlet az Orlai Produkciós Iroda a Belvárosi Színházban és a Hatszín Teátrumban játszott előadásaira váltható be.
Színdarab készült a Szpasszkij–Fischer sakkmeccsből. Az 1972-es világbajnoki szovjet-amerikai döntőt a hidegháború közepén játszották Izlandon. Sosem látott figyelem kísérte a meccset, a londoni Hampstead Theatre viszi színre az ?évszázad sakkmeccsét". #szinhazajanlo #szpasszkijfischer #spasskyfischer #sakkmeccs #sakkszinhaz #sakkvb #hideghaborustortenet #háborústörténetek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.