Kedvenc helyek

Motörhead: Hammered

olvasói
(0)
(Steamhammer / SPV / Record Express)

A jó öreg Lemmy és elnyűhetetlen rock'n'roll zenekara a másfél évvel ezelőtti The Best Of összegző pihenője után nekifutott egy újabb stúdiólemeznek, sorrendben a 18.-nak. Természetesen a rudat ezúttal sem verték le (tudják, hova kell helyezni), de bev(et)ettek egy különleges elemet a produkcióba.


Kapaszkodjunk meg: Lemmy énekel! És ez nem gúnyolódás! Ő sem ironikusan gondolja: az új lemez nyitószámában, a Walk A Crooked Mile-ban veszettül erőlködik, hogy szépen énekeljen, hajlítja rekedtes baritonját, próbálja követni az általa írt, popérzékenységről tanubizonyságot tévő dallamokat, melyek a nyolcvanas évek szoft hard rockját idézik Ez igazi unikum a rajongóknak. Aztán egy hosszú gitárszólóval visszatérünk a megszokott Motörhead-világba, néha még kicsit melódiagazdagabb az ének, de többnyire marad a punk, hard és garázsrock inspirációkból még a hetvenes évek végén kifejlesztett koszos bugi-rock és az elmaradhatatlan bólogatás - aztán a végén egy újabb meglepetés: Lemmy egy spoken word produkcióval próbálkozik, egy sorozatgyilkost alakít. A Hammered nincs a kilencvenes évek eleji Motörhead-albumok színvonalán, a csúcslemezekén meg pláne nem, de az utóbbi évek "rajongóknak kötelező", megbízható minőségét hozza.

7/10
Dömötör Endre
2002.04.30
|


Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Gül Baba kulturális fesztivál mától vasárnapig. Türbe, rózsák, kiállítás és sok zene- Budapest és a török kultúra. #gulbaba #gulbabakultfeszt
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.