Kedvenc helyek

Marilyn Manson: Tainted Love

olvasói
(0)
(Maverick/Warner)

A Már megint egy dilis amcsi film című tiniparódia filmzenelemezére mai előadók dolgoztak fel nyolcvanas évekbeli slágereket, Marilyn Manson például a hajdan a Soft Cell által sikerre vitt Tainted Love-ot durvította be a tőle megszokott – sőt elvárt – módon.


Marilyn Mansonnak 1995-ben egy feldolgozás hozta meg az áttörést, a Sweet Dreams (Are Made Of This) című Eurythmics-sláger horrorváltozata, így nem meglepő, hogy azóta is előszeretettel csinál feldolgozásokat, főleg, hogy Hollywoodból előszeretettel rendelnek tőle ilyesmit sok pénzért: a Dead Man On Campus filmzenére a Bowie-féle Golden Yearst, a Detroit Rock City filmzenelemezre az AC/DC-féle Highway To Hellt, a Blair Witch 2-hoz a Suicide Is Painless című Johnny Mandell-szerzeményt, ami eredetileg a M.A.S.H. betétdala volt... Ezúttal a Soft Cell legnagyobb sikerét interpretálja (lásd: The Very Best Of Soft Cell), ami egyébként már Marc Almondéknál is feldolgozás volt, hiszen az eredetijét még egy fekete soulénekenő, Gloria Jones énekelte a hatvanas években. Szóval adva van egy dal, mely a szerelmet mániás betegségként értelmezi, és az eredetileg női perspektívából előadott dalt egy homoszex szintiduó közvetítésével kapja meg Manson - biztos mind a tíz körmét megnyalta egy ilyen lehetőségtől. Az eredmény azonban ezúttal is csak korrekt és szórakoztató lett, nem meglepő és nem zseniális.A maxin bónuszként szerepel két további feldolgozás a Not Another Teen Movie filmzenelemezről: a Modern English I Melt With You című slágerét a punk-pop Mest együttes játssza, a New Order Bizarre Love Triangle-jét a Stabbing Westward adja elő, meglepően szellősen és vidáman (ahhoz képest, hogy morózus indusztriális zenekar). További bónusz Marilyn Manson már említett Suicide Is Painless feldolgozása, ami bécsi koncertje után is elhangzott a hangszórókból, levezető számként. Ez az minimalista zongorás darab sokkal hatásosabb, mint Manson zúzós feldolgozás-betétdalai. Mivel a Blair Witch 2 filmzenelemez nem kapott nálunk normális terjesztést, így a hazai rajongók tulajdonképpen ezen a maxin két MM-számot szerezhetnek be, anélkül, hogy két albumba kelljen ruházniuk.

7/10
Déri Zsolt
2002.03.18
|


Marissa Nadler (USA) ma az A38-on. Massachusetts érzékeny hangja elér Budapestre. @marissa_nadler @a38ship #marissanadler
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.