Pókember

Spider-Man. színes magyarul beszélő amerikai akciófilm 121 perc 2002
Miközben az amerikai comics-kánaán legendás alakjai (Superman, Batman, X-Men, stb.) sorra tűntek a fel mozgóképen az elmúlt években, évtizedekben, valamennyi közül az egyik legnevezetesebb, a négy évtizede megszületett Pókember hosszú ideig tétlenül rostokolt a mozik kapujánál.


Pókember először 1962-ben bukkant fel a Marvel képregényfüzetek oldalain. A mostoha sorsú, gátlásos tucatkamasz szuperemberré válásának történetét több rendező is tervezte már, azonban ezek az elképzelések mind zátonyra futottak. Még azután sem ment zökkenőmentesen a figura kalandjainak mozgóképre adaptálása, amikor a Columbia Pictures vezérkara szentül megfogadta magában, hogy nem vár tovább, és minden áron filmre viszi a sztorit: a projekt ledirigálásához szerződtetett rendezők sorra bedobták a törölközőt, és a címszereplő eljátszásának feladatát is hétre-hét más színészre bízták a mindenható - és aggodalmaskodó - producerek. Végül azonban véget ért a vita, és a produkció urai az extrém vizuális ötleteiről elhíresült Sam Raimit (Gonosz halottak; Darkman) választották direktorul, illetve a szuperhős-szerepben eleddig még nemigen vitézkedő Toby Maguire-t (Wonder Boys; Árvák hercege) kérték fel Pókember eljátszására. Az elsőre némileg érthetetlen döntés csak addig tetszik furcsának, míg valaki végig nem nézi minden idők egyik legjobb képregény-feldolgozását, a Pókember ugyanis túlzás nélkül annak nevezhető.


A szuperhős megszületésének fázisait finom humorral és lélektanilag kellően motiválva adja elő a film, melyben természetesen a pazar akciónak is jut hely. A számítógép-animált jelenetek a tökéletes illúzió hatását keltik, a színészek parádésak, a rendezés kiváló. A jelenlegi állás szerint a Pókember minden idők hatodik legnagyobb bevételt hozó filmje a mozitörténetben.
Tutajos
2002.06.13
|


Film premierek

Látomás

francia-japán filmdráma, 109 perc, 2018

Vízipók-csodapók - Felújított filmváltozat

magyar animációs film, 72 perc, 1983

Mia és a fehér oroszlán

dél-afrikai-francia-német családi film, 98 perc, 2018

Interjú Istennel

amerikai misztikus dráma, 97 perc, 2018

Hotel Mumbai

amerikai-ausztrál történelmi dráma, 125 perc, 2018

Ferenc pápa – Egy hiteles ember

amerikai-svájci dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Egy nő fogságban

magyar dokumentumfilm, 89 perc, 2018

A gyászoló asszony átka

amerikai horror, 93 perc, 2019

Csodapark

amerikai-spanyol animációs film, 85 perc, 2019
Játék
A látványos kiállításon a látogatók egy képzeletbeli űrutazásra indulnak, ahol tudásukat és bátorságukat próbára téve egy galaktikus kaland részesei lehetnek.
Filmek a TV-ben
21:55
Szerelem más körülmények között
német romantikus vígjáték, 2009
22:05
Mission: Impossible - Utóhatás
amerikai akciófilm, 2018
22:10
Kaliforniai álom
amerikai film, 2016
22:15
Falu Fessön
magyar tévéjáték, 2016
22:25
A Wall Street farkasa
amerikai életrajzi filmdráma, 2013
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.