Kedvenc helyek

Weezer: Maladroit

olvasói
(0)
(Geffen / Universal)

A Weezer együttes 2001-ben - öt év szünet után - egy gyengécske lemezzel (a zöld borítója miatt The Green Albumként is emlegetett címnélküli koronggal) felébredt a tetszhalott állapotból és slágereinek (Hash Pipe, Island In The Sun) köszönhetően ismét nagyon befutott. A folytatásra most nem kellett annyit várni, és némileg erősebbre is sikerült.

Linkek


A gitáros-énekes-dalszerző Rivers Cuomo vezette Weezer 2001-ben visszatért első sikerei biztosítékához, az egykori Cars-vezér, Ric Ocasek produceri irányításához, és új basszusgitárossal, Mikey Welsh-sel kiegészülve szinte nulláról újrakezdve tető alá hozott egy 28 perces villámlemezt. Az aktuális emo hullám (afféle érzelmes hardcore, lásd: At The Drive-In: Relationship Of Command, Jimmy Eat World: Jimmy Eat World, Rival Schools: United By Fate stb.) valahogy besegített a Beach Boys-harmóniák és a Pixies-örökség keresztezésével ügyeskedő Los Angeles-i zenekarnak, és a mindig divatos drogtéma (Hash Pipe) is sokakat megfogott. Az előző album receptjét követő, csak kissé nyersebb és keményebb, szintén basszusgitáros-csere után (most Scott Shrinerrel) rögzített, szintén rövid (33 perces, 13+1 számos), ám ezúttal már Ocasek bábáskodása nélkül készült Maladroit összességében már kevésbé egysíkú, de még mindig nem eléggé eredeti a dalpark. Az első kislemeznek választott dögös Dope Nose folytatja a drogtémák boncolgatást, a számítógépen lejátszható bőséges videoanyagért (koncertek, stúdiózás, deszkázás) plusz piros pont, az előző lemez legjobb dalának (Island In The Sun) az új album európai kiadásán való másodszori elsütéséért viszont fekete jár.

7/10
Dömötör Endre
2002.06.28
|


Játék
Mikor Gellert Grindelwald, a nagyhatalmú sötét varázsló megszökik a fogságból, Albus Dumbledore, a Roxfort professzora Göthe Salmander segítségét kéri a szökevény felkutatásában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.