101 Reykjavík

101 Reykjavík. színes izlandi és angol nyelvű, feliratos vígjáték 90 perc 2000
Nem lehet könnyű Izlandon fiatalnak lenni. Náluk a főváros is csak olyan, mint mifelénk egy főútvonalaktól távol fekvő porfészek, a hóról, a jégről és a fagyos szelekről nem is beszélve. Ráadásul az utóbbi időben már a jólét gondtalansága is megüli az agyakat, ennek következtében sok hősünkhöz hasonló, jobb sorsra érdemes fiatalember eshet a semmittevés kilátástalan csapdájába.


A reykjavíki Oblomovot Hlynurnak hívják. Harmincas létére édesanyjával éldegél egy kis kupis lakásban, apja alkoholista, valahol a kocsmákat bújja. Hlynur un és passzívan utál mindenkit, közben azért a maga módján értelmes ember, még műveltnek is tűnik, csak ambíciója nincs semmi. Dolgozni talán képtelen is lenne, ha egyáltalán próbálna is, és amikor kiruccanásra vetemedik, az is csak valami pusztítóan unalmas családi ebédekre, vagy nem kevésbé unalmas, de annál hangosabb éjszakai bulikra viszi. Van egy lány is - kvázi barátnő -, akivel olykor lefekszik, de túlzottan nagy perspektívát ez sem jelent a számára. Lola (a tíz évvel ezelőtti Almodóvar-filmek sztárja, Victoria Abril alakításában) az egyetlen, aki valami más: a karácsonyra érkező spanyol flamenco-tánctanárnő hivatalosan az időközben leszbikussá vált édesanyjának a kedvese, az érett asszony azonban nem zárkózik el "mostohafiának" érdeklődésétől sem. És ennek messzemenő következményei is lesznek.Alapvetően unalmas emberekről érdekes filmet készíteni nem könnyű dolog, és valószínűleg nem mindenki fogja úgy találni, hogy ez Baltasar Kormákurnak rendezői elsőfilmjében sikerült. Nézőcsalogatónak inkább marad az egzotikum: a hidegen gyönyörű izlandi tájé, a belécsöppentett latin szépségé és a bizarr családi viszonyoké.
nelson
2002.07.04
|


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
18:35
Varázs
amerikai vígjáték, 2018
18:40
Otthon, véres otthon
amerikai romantikus vígjáték, 1997
18:50
Szemfényvesztők
francia-amerikai akciófilm, 2013
18:50
A holnap határa
amerikai kalandfilm, 2014
18:50
Géniusz
amerikai életrajzi film, 2016
Ma este az Akvárium klubban Adam Naas. Nézzétek csak, ő az új Lenny Kravitz. #adamnaas #koncertajanlo#programajanlo #akvariumklub
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.