Kedvenc helyek

Bad Religion: Punk Rock Songs (The Epic Years)

olvasói
(0)
(Epic / Sony)

Most, hogy Brett Gurewitz újra a Bad Religionben gitározik és a veterán amerikai punkzenekar The Process Of Belief című tizenharmadik albumával visszatért a Brett által irányított Epitaph nevű független kiadóhoz, a Sony elérkezettnek látta az időt egy válogatáslemez kiadására. A Punk Rock Songs masszív gyűjtemény lett, jó adag kislemez B-oldallal.

Linkek


Az 1980-ban alakult Los Angeles-i zenekar saját kiadójánál, az Epitaph-nál jelentette meg dallamos, de dögös hardcore/punk lemezeit (csúcsművek: Suffer - 1988, No Control -1989), sikeres is volt, mégis a fiatalabb korosztály (Green Day, Offspring) futott be helyette. Aztán 1994-ben a Sony alá tartozó Epic leigazolta a Bad Religiont, ám a várt megasiker elmaradt, Gurewitz kiszállt, váltakozó színvonalú albumok jöttek és egyre gyengébb eladások. Négy stúdióalbum (Stranger Than Fiction - 1994, The Gray Race - 1996, No Substance - 1998, The New America - 2000) és egy koncertlemez (Tested - 1997) a tárgyalt időszak termése (nem számítva az eredetileg független, 1993-as Recipe For Hate-et, amit akkor újra megjelentetett a Sony). A válogatásra legtöbb dalt a Ric Ocasek felügyelete alatt készített The Gray Race szállítja, de nem marad ki egyetlen sikerszám sem (a csak kislemezen megjelent '97-es Dream Of Unity sem). A Tested koncertlemezről ellenben nem válogattak be semmit, ám helyette bőséges mennyiségű kislemez B-oldal kárpótol, élő és demo felvételekkel egyaránt. 25 szám 67 percben, a hiteles hardcore hősök történetének cseppet sem hiteltelen fejezete, pláne hogy ez egy olyan ritka best of album, amit inkább érdemes beszerezni, mint az alapanyagát képező sorlemezeket.

8/10
Dömötör Endre
2002.07.22
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Ma ingyenes a belépés a múzeumokba! A szentendrei Skanzenban ?56 falun című kiállítást nézhetitek meg! @szentendreiskanzen #56falun #oktober23 #nemzetiunnep
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.