Kedvenc helyek

Papa Roach: Lovehatetragedy

olvasói
(0)
(Dreamworks / Universal)

A Papa Roach már az előző, 2000-ben megjelent Infest című lemezével is kiérdemelte "a nu-metal szcéna egyik legtehetségesebb zenekara" címkét, sikerei (metálslágerek, több milliós eladások) is voltak, ám a tagok azt ígérték, hogy legközelebb még nagyobbat dobnak. Nos, ha nem is óriási mértékben, de mind zeneileg, mind szövegileg történt előrelépés.

Linkek


Kapcsolódó cikkek


Coby Dick énekes időközben visszatért eredeti nevéhez (Jacoby Shaddix), ezzel is szimpátiát ébresztve az ilyesmire fogékonyakban, de fogadkozásaik amúgy is nagy elvárásokra késztették rajongóikat. Akik aligha csalódnak a Papa Roach-ban, hiszen a zenekar egy igazán lendületes (39 perces), slágeres hangzású, modern metállemezzel tért vissza, Brendan O'Brien rockban csúcsnak számító producer profi munkát végzett (bár nem tagadhatja, hogy a Nevermind még számára is etalon). A Lovehatetragedy szinte teljesen elhagyja a rap-metal örökséget (kivétel az első kislemez, a She Loves Me Not és a dühös Code Of Energy egy-egy rövid betétje) és tisztán a feszes rockra és a punkos lendületre összpontosít, pengeéles gitárokkal és helyenként figyelemreméltó effektekkel, gyakran az érzelmes hardcore-t idéző bátran kiénekelt vokállal. Slágergyanú is akad bőven (M-80, Time And Time Again, Walkin Thru Barbed Wire), de a szájbarágós pesszimista mondanivaló csak nem akar eltűnni. Az, hogy a szerelem és a gyűlölet egyaránt tragédiába torkolhat, és hogy ez a tény mindannyiunk életét meghatározza, nem a legleleményesebb mondanivaló, mindenestre a szerfelett privát Decompression Period őszintének ható tanulsága (nagyobb szabadság a társkapcsolatokban) enyhít az összképen.

7/10
Dömötör Endre
2002.07.22
|


Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Pénteken és szombaton egy utolsó terezés a Rákóczi téren. Hajgumikészítés, kávéházi beszélgetés, reggelizés NEMAcsarnokban, lazulás, kóruszene. Nézz ki és örülj. #rakocziter #rakocziterezes #csikszerda #lazulosprogram #szomszedolosprogram
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.