Kedvenc helyek

Blind Myself: Product Of Our Imagination

olvasói
10/10 (1)
(1g Records)

Egy, csak egy magyar zenekar van kerek e Földön, amely valóban huzamosabb ideje keresi rock and roll-országban a rock and roll-mennyországot: ez pedig a Blind Myself. Az Amerikából hazalátogató modern metálzenekar harmadik lemezanyagával, úgy tűnik, közel került ahhoz, amit keresett.


A történetet ismerjük: a Blind Myself hatalmas elszántsággal vágott neki az útnak, és amint a legújabb lemez is példázza, a New York-i mindennapok még elszántabbakká tette őket. Van, aki nem bírta és leszakadt, de jött egy vadiúj dobos Gerry White személyében, aki New York-i zenészberkekben ismert és elismert muzsikus, és Blind a teljes szétesés helyett még jobban összekovácsolódott. E pillanatot rögzíti a zenekar harmadik lemeze, mely idén májusi hazatérésük után a dunakeszi HSB stúdióban "három hétig tartó egy szuszra" lett felvéve. A Product Of Our Imagination tökéletesen példázza, hogy miért lehet szeretni a Blind Myselfet: egy olyan teljes értékű album, amely semmilyen trendbe nem illeszkedik, organikusan fejlődik a saját elvárásai szerint. Az idei lemez előképeit fellelhetjük már az 1998-ben megjelent hatszámos Horrified By The Sun anyagon is, ám két lemezzel később a zenekar már teljesen másról mesél, és rafináltan szövi a történetet - támpontként az újságíró persze megadhat pár paramétert a kezdőknek, melyek közül a Neurosis drámaisága (lásd: A Sun That Never Sets), az extrém HC sűrűsége lehet kiindulópont, de szolgálhatna más pontokkal is, ám tulajdonképpen hülyeség. A Product... egész "egyszerűen" öt fiatalember közösen megélt élettörténete, ez nem buli, ezek nem számok, hiába van címük, hiába van közöttük kedvenc feedbackem (New York City), hiába van kedvenc számom (Lava), hiába bukkan fel egy-két "rockos", illetve "atmoszférikus" díszítőmotívum, mindezek nem számítanak. Egy dolog számít: a Blind Myself kétségkívül legszuggesztívabb és legvibrálóbb lemezét készítette el, amellyel a kitárulkozás olyan mélységét érte el, amely minden tiszteletet megérdemel. Ők odamentek, és már tudják, amit itthon mi még nem: nem Amerika, hanem a hitelesség a rock and roll-mennyország.

9/10
-bébé-
2002.07.29
|


Játék
Hős volt vagy gazember? A szabadságharc árulója vagy legkiválóbb katonája? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a kiállítás.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.