Kedvenc helyek

Ska-P: !!Que corra la voz!!

olvasói
(0)
(RCA / BMG)

A spanyol Ska-P hattagú társasága az 1994-es alakulás óta már ötödik szociális töltetű ska-punk lemezét jelenteti meg, és ismét kiosztja a világot, hogy aztán jól körbeturnézza azt - Chilétől a Szigetig.

Linkek


Spanyolul énekelni jól hangzik. Az új hullámos ska zenekarok (Specials, Madness, Selecter, Bad Manners, stb.) örökségét még pörgősebb punkkal megbolondítani szintén klassz. A műfaj évek óta divatos (Voodoo Glow Skulls, Mighty Mighty Bosstones, de legokosabban az 1996-ban - az énekes halála miatt - megszűnt Sublime csinálta), miért pont egy katalán zenekarnak ne menne? Eddig főleg az underground közönség tudott a BMG spanyol részlegéhez leszerződött Ska-P-ről, de az új album turnéjának Szigetet is érintő koncertje széles mosolyra kell, hogy késztesse a vidám zene szerelmeseit, a zenekar ugyanis mindent tud, amit fent nevezett társai. Izzasztó tempójú, dallamos punk, fergeteges rézfúvósok, ringató ska/reggae ritmusok, változatos dalok, főleg spanyolul, ritkábban katasztrofális angol kiejtéssel. Amiről énekelnek, az viszont már nem is olyan vicces: a !!Que corra la voz!! (kb. Terjesztd az igét!) című lemezen szó esik szociális nyomorról, konzumkultúráról, gyorséttermekről, manipulációról, a háborúk ártatlan áldozatairól, az izraeli válságról, a genovai antiglobalizációs tüntetésről, az állatok jogairól és ezekhez hasonló problémákról. Ez bizony már kicsit sok is a jóból, de az amatőr fíling (amit a szupergagyi borító és a lúzersrác fejek csak tovább erősítenek) mégis hitelesti. Nem a világot akarják megmenteni, csak figyelmeztetnek.

8/10
Dömötör Endre
2002.07.30
|


Játék
A PanyolaFeszt arra törekszik, hogy a vidék hagyományait, értékeit csokorba gyűjtve megmutassa a helybélieknek és a faluba érkezőknek egyaránt.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.