Kedvenc helyek

Green Day: Shenanigans

olvasói
10/10 (1)
(Reprise / Warner)

A tavalyi év végén megjelent International Superhits! című slágergyűjtemény után tovább folytatja karrierösszegzését a Green Day. Ezúttal a kislemez B-oldalak, feldolgozások, filmekhez készített szerzemények és egyéb ritka felvételek vannak terítéken.


A kaliforniai punk legnépszerűbb zenekarának utoljára 2000-ben jelent meg stúdiólemeze, a tűrhetően sikerült, popos Warning. Azóta az énekes-gitáros Billie Joe, a basszista Mike Dirnt és a dobos Tré Cool csak összefoglalják karrierjüket. Ezt tették a tavalyi válogatásalbummal, videokazettával meg DVD-vel, s ezt teszik ezzel a 14 számos, 33 perces villámlemezzel is; mintha tényleg le akarna zárni egy fejezetet a három semmirekellő. A Shenanigans válogatással nincs semmi baj, ha az együttes szándéka szerint értékeljük. Rajongóknak szóló ajándék, alternatív zenekartörténet, melyen jó néhány gyengécske - lemezre nem, csak maxira felfért - lüke punk-pop dal mellett szerepel három feldolgozás is (egy Ramones- és egy Kinks-dal, valamint egy szám a nyolcvanas évek elején helyi hardcore hősnek számító Fang együttestől). Néhány felvétel azért megérdemli, hogy ne csak a szűken vett kemény mag ismerje (bár a nagy Green Day-sikerek csúcsán a maxik is százezres példányban fogytak). A Ramones Outsidere és a Kinks Tired Of Waiting For You-ja eleve jó volt ugye, itt sincs elrontva, az Espionage egy fúvósokkal erősített, instrumentális krimidzsessz-punk, a Rotting egy komótos tempójú popdal akkordbontogatással, a záró Ha Ha You're Dead pedig egy vadiúj, de megbízható ujjgyakorlat.

7/10
Dömötör Endre
2002.08.13
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Ma este az Akvárium klubban Adam Naas. Nézzétek csak, ő az új Lenny Kravitz. #adamnaas #koncertajanlo#programajanlo #akvariumklub
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.