Austin Powers - Aranyszerszám

Austin Powers in Goldmember. színes feliratos amerikai vígjáték 94 perc 2002
Amikor 1997-ben, sok bágyadt kísérlet után elkészült a James Bond-sorozat legújabb paródiája, a Szőr Austin Powers című buggyant vígjáték, leginkább magukat az alkotókat lepte meg annak egetverő sikere, hiszen a film bevételei legvérmesebb reményeiket is felülmúlták.


A két évvel későbbi folytatás, a KicsiKém - Austin Powers 2. című darab is jól teljesített a mozipénztáraknál, így természetesnek látszott, hogy a sorozat tovább folytatódik.

Az Aranyszerszám című harmadik epizód egy 1975-be tett különös időutazás története, mely során hősünk múltjának számos fontos momentumára fény derül, sőt megismerkedhetünk édesapjával és ikertestvérével is. A film egyszerre igyekszik újítani és tartani magát a hagyományokhoz. Annyiban a bejárt ösvényen halad, hogy az első két részhez hasonlóan ezúttal is felváltva ontja a sikerületlenebb, haloványabb gegeket és a frissebb, eltaláltabb poénokat, illetve seregnyi mozit citál elő. A James Bond-szériából egyebek közt a Goldfinger, az Élni és élni hagyni, A kém, aki szeretett engem és A világ nem elég című darabok kerülnek terítékre, de mellettük olyan klasszikusok is megidéztetnek, mint a Konvoj vagy A bárányok hallgatnak, sőt az alkotóknak még arra is marad energiájuk, hogy egyik saját, korábbi munkájukat is újra elővegyék: a film árnyjátékjelenete az Austin Powers-sorozat legutóbbi részét, a KicsiKémet idézi. Az Aranyszerszám annyiban újít a korábbi részekhez képest, hogy a megszokottnál jóval több zenei betétet tartalmaz, illetve hogy - nyúlfarknyi szerepek erejéig - igazi gigasztárok is felbukkannak benne Tom Cruise-tól John Travoltáig. Hogy mindannyian vállalták a fellépést a filmben, azt bizonytja: az Austin Powers valóban az egyik legnépszerűbb folytatásos mozi manapság.
Tutajos
2002.08.29
|


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
20:30
Fanny
francia filmdráma, 2013
20:30
Bomb City
amerikai krimi, 2017 (feliratos)
21:00
A faun labirintusa
amerikai-spanyol-mexikói fantasy, 2006
21:00
Vasember 2.
amerikai kalandfilm, 2010
21:00
A Macskanő
amerikai kalandfilm, 2004
Pénteken és szombaton egy utolsó terezés a Rákóczi téren. Hajgumikészítés, kávéházi beszélgetés, reggelizés NEMAcsarnokban, lazulás, kóruszene. Nézz ki és örülj. #rakocziter #rakocziterezes #csikszerda #lazulosprogram #szomszedolosprogram
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.