Ébrenjárók

színes magyar filmdráma 102 perc 2002
Egy helyszín, egy idő, több történet. A szálak egymás mellett futnak, itt-ott metszik egymást, aztán elválnak és végül valami közös befejezésben újra egyesülnek. A kilencvenes években jöttek divatba a több cselekményszálat ily módon bonyolító forgatókönyvek, amelyek különösen alkalmasak hatásos társadalmi tablók festésére. Rövidre vágva, Magnólia... és hazai pályán most itt az Ébrenjárók.

Linkek


Anna, Sándor és Bandi a város különböző helyein, totálisan különböző munkákkal kezdik a napot, aztán egy őrült kanyarokkal teli éjszaka után mindhárom "ébrenjáró" ugyanazon a padon, egymás mellett ülve talál rá a lét nyugalmára. Anna tengerkék parókában és testhezálló rucikában cigarettát reklámoz különböző szórakozóhelyek vendégeinek - főnöke vizsla tekintete előtt. Barátjának pénz kell: százezer forint még az este, a lány pedig elhatározza, hogy megszerzi. Sándor 52 éves, akin túllépett az a "fiatal, dinamikus csapat", amelyben dolgozott: fel is út, le is út. Egy whisky után előveszi saját építésű lakókocsiját, és irány az Adria! Bandi, az áramütött villanyszerelő csodálatosan feltámad, és az áramkimaradásos lakások őrangyala lesz. Az ébren végigjárt éjszaka végére mindhárman a rend nem kevésbé éber őreinek karjaiban kötnek ki.Simó Sándor utolsó egyetemi osztályának újabb diplomásával ismerkedhetünk meg: Török Feri (Moszkva tér) és Hajdu Szabolcs (Macerás ügyek) után Miklauzic Bence elsőfilmje mérettetik most meg a nagyközönség előtt. A nagyigényű, és igényesen felépített forgatókönyv profi történetmesélőkre vall. Egyes komikus jelenetek olykor ugyan erőltetettek, de így is sikerül unalom nélkül, szórakoztató fordulatok során át eljuttatniuk nézőiket a vége főcímig. Mindebben pedig kitűnő színészgárda volt a segítségükre.
nelson
2002.09.05
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.