Férfias játékok

olvasói
(0)
A Vadászat a Vörös Októberre hatalmas sikere után a Paramount úgy döntött, folytatja a Ryan-regények megfilmesítését, mire azonban a szerepek kiosztására került a sor, Alec Baldwin már elkötelezte magát a Broadwayn. A helyébe Harrison Fordot választották, és nem nyúltak mellé.


Ford tökéletes az aktatáskás akcióhős szerepében, akit a családja karjaiból ragad ki az erőszak. Egy londoni utcán egy szakadár IRA-csoport terrorakciójának közepébe csöppen: a királyi család egyik tagját akarják elrabolni, Ryan azonban közbelép. Egy srác a földön, a bátyján bilincs, aki azonban bosszút esküszik, és a Ryan családot innentől halálos veszedelem fenyegeti saját otthonában is.

A film nem azért elhibázott, mert közhelyes képet fest az ír "szabadságharcosokról", nem is azért, mert a fenyegetett család körüli izgalmak is kopottasak, hanem mert túl sok az üresjárat, és a gonoszok motivációikkal együtt egyszerűen gagyik.

**Ford tökéletes az aktatáskás akcióhős szerepében, akit a családja karjaiból ragad ki az erőszak. Egy londoni utcán egy szakadár IRA-csoport terrorakciójának közepébe csöppen: a királyi család egyik tagját akarják elrabolni, Ryan azonban közbelép. Egy srác a földön, a bátyján bilincs, aki azonban bosszút esküszik, és a Ryan családot innentől halálos veszedelem fenyegeti saját otthonában is.

A film nem azért elhibázott, mert közhelyes képet fest az ír "szabadságharcosokról", nem is azért, mert a fenyegetett család körüli izgalmak is kopottasak, hanem mert túl sok az üresjárat, és a gonoszok motivációikkal együtt egyszerűen gagyik.

**

Extrák:

Egy előzetes.

*

Hang: magyar, német, cseh surround, angol 51
Kép: 16:9/2,35:1, színes
Felirat: angol + 8 nyelvPatriot Games

1992 amerikai politikai krimi Hossz: 112 perc Forgalmazó: UIP-Duna Film Rendező: Philip Noyce Szereplők: Harrison Ford, Anne Archer, Sean Bean, Patrick Bergin, James Earl Jones, Richard Harris, James Fox, Samuel L. Jackson, Polly Walker, Thora Birch
-NZ-
2002.09.27
|
Patriot Games
amerikai akcióthriller, 117 perc, 1992
Rendező:

Phillip Noyce

Műsoron a TV-ben

Cinemax 2
 2019.06.18., kedd, 11:05

Linkek

(12 kép)


Film premierek

Men in Black: Sötét zsaruk a Föld körül

amerikai sci-fi vígjáték, 115 perc, 2019

Három egyforma idegen

angol dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Csillagok határán

amerikai-angol-francia-lengyel-német sci-fi, 110 perc, 2018
Játék
Öt év telt el azóta, hogy minden szupi-szuper volt, és a kockafejek most új fenyegetés elé néznek: LEGO® DUPLO® figurák űrből jött inváziója vár rájuk, akik olyan gyorsan pusztítanak el mindent, hogy az újjáépítés szinte lehetetlen.
Filmek a TV-ben
18:15
Zoe
amerikai sci-fi, 2018
18:15
Lassú vágta
amerikai romantikus dráma, 2018
18:25
Az admirális
holland történelmi kalandfilm, 2015
18:25
A bombák földjén
amerikai akciófilm, 2008
18:30
Scooby-Doo! Hold szörnyes őrület
amerikai animációs film, 2015
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.