Végveszélyben

A kontinensnyi méretű konfliktus ezúttal a Fehér Ház és egy kolumbiai kábítószerkartell között feszül, miután utóbbiak meggyilkolják az elnök egyik régi barátját. A cím az amerikai alkotmány azon passzusára utal, amely lehetőséget ad az elnöknek, hogy amennyiben az Egyesült Államok biztonságát "végveszély" fenyegetné, a szenátus megkerülésével vessen be csapatokat idegen földön.


Az önkényes lépésekre hajlamos elnök, kiszolgálói támogatásával illegális háborút indít hát a drogbáró ellen, a csapatok elindítása után azonban változtat a taktikán, életveszélybe sodorva ezzel saját katonáit. Ryant eközben kinevezik a CIA igazgatóhelyettesévé, ebből a pozícióból próbálja irányítani a helyzetet, de túl későn ismeri fel, hogy lépéshátrányban van a Fehér Ház intrikusai mögött. Végül nem marad más hátra, ki kell szállnia a helyszínre, hogy megkísérelje megmenteni "a fiúkat".

A Férfias játékok után szinte hihetetlen előrelépést jelent a folytatás: a Végveszélyben műfajának példaértékű remeke, a politikai cselszövést penge akciójelenetekkel váltogatja, mindezek középpontjába egy karizmatikus hőst helyezve. A Ryan-szériában itt válik leginkább érthetővé a figura varázsának titka: hétköznapi hős, akivel simábban azonosulunk, mint egy emberfeletti tehetséggel megáldott csodafigurával. Jack Ryan példás családapa, visszafogott, polgári életet él, és nem jön zavarba attól, hogy esetlen civilként kerül katonákra szabott helyzetekbe. Szilárdan hisz a demokráciában, és miután személyes közelségből győződik meg róla, milyen magas szintekig ér a korrupció az amerikai hatalmi rendszerben, minden kísértéssel dacolva kitart e hite mellett. Ez a dráma lehetne lapos, de itt van olyan kiélezett, hogy működik. És Harrison Ford Ryanjét olyan fából faragták, aki szemrebbenés nélkül rendreutasítja az elnököt. ****Extrák:
Kár, csak az előzetes. *

Clear and Present Danger
1994
amerikai politikai krimi Hossz: 136 perc Forgalmazó: UIP-Duna Film Rendező: Philip Noyce Szereplők: Harrison Ford, Willem Dafoe, Anne Archer, James Earl Jones, Joaquim de Almeida, Miguel Sandoval, Donald Moffat, Henry Czerny, Harris Yulin, Benjamin Bratt, Raymond Cruz, Thora Birch Hang: magyar mono, angol 5.1 Kép: 16:9/2,35:1, színes Felirat: angol + 4 nyelv
-NZ-
2002.09.27
|


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
18:15
Csábító nyári gyakorlat
amerikai-kanadai romantikus film, 2016
18:20
Az árnyéktalan rúgás mestere
kínai kungfufilm, 2016
18:25
Jackie Chan: A botcsinálta gengszter
hongkongi akcióvígjáték, 1989
18:40
18:45
Túszdráma
amerikai-német akcióthriller, 2005
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.