Kedvenc helyek

Peter Gabriel: Peter Gabriel 3

olvasói
(0)
(Virgin / EMI)

A régóta várt Up című új album 2002-es megjelenése apropóján remaszterelt verzióban újra kiadták Peter Gabriel minden korábbi szólóanyagát, köztük az összes sorlemezt: a négy cím nélkülit (1, 2, 3, 4), illetve a So és Us címűeket. Az 1980-as harmadik album mind közül a legjobb.


Bizony, nem tévedés. Bár a közvélekedés a legjobbnak a legslágeresebb és legsikeresebb 1986-as So albumot tartja, a harmadik cím nélküli Peter Gabriel-nagylemez (melyet az újrakiadások és katalógusok 3-as számmal jelölnek) művészileg lekörözi azt. Bár erről kevesebb sláger került le, tökéletes popdalokkal van tele, tiszta és egyszerű struktúrákkal, felesleges díszítmények nélkül. A dologban szerepet játszhatott az új hullám térhódítása, melyet a régi ismerősök (Robert Fripp, Phil Collins, tovább a minden Gabriel-sorlemezen játszó hűséges Tony Levin basszista) mellett felbukkanó új nevek, Kate Bush, Paul Weller (The Jam) és Dave Gregory (XTC) is jeleznek, a producer pedig az a kiváló Steve Lillywhite, aki korábban az Ultravox, az XTC és a Siouxsie & The Banshees mellett dolgozott (és épp akkoriban visz először stúdióba egy fiatal ír zenekart, egy bizonyos U2-t). A harmadik Peter Gabriel-album briliáns és változatos poplemez, miközben maximálisan szubverzív is, hiszen igen komoly témákkal foglalkozik: paranoia, amnézia és egyéb elmebajok, Kennedy-merénylet, háborúk, politika és médiakritika, apartheid (az énekes karrierjében a világzene első látványos beszüremlését jelentő Biko című záródal az azonos nevű dél-afrikai aktivista mártíromságának emlékére íródott, és valóságos polgárjogi himnusszá lett).

10/10
Déri Zsolt
2002.10.03
|


Játék
Az ország egyik legismertebb MC-je bandájával és saját szerzeményeivel érkezik a Hajóra.
Mozik is vetítik a legújabb Mancs őrjárat epizódokat, irány a #matinévetítések! Még vakáció van! @bigbangmedia #mancsőrjárat #mancsőrjáratmoziban #pawpatrolincinemas
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.