Jelek

Signs. színes feliratos amerikai thriller 107 perc 2002
Mi történik, ha egy befutott amerikai rendező ifjúkori élményeitől megrészegülten úgy dönt, olyan filmet forgat, amely egyszerre tisztelgés Alfred Hitchcock, Steven Spielberg, illetve a hatvanas-hetvenes évek második vonalában dolgozó horrormestere, George A. Romero előtt? Mi történik, ha valaki összegyúrja fiatalságának olyan katartikus filmjeit, mint a Madarak, a Harmadik típusú találkozások és Az élőhalottak éjszakája? Különös, horror- és sci-fi-elemekben bővelkedő, egyszerre régi vágású és modern mozi születik.

Linkek


A Hatodik érzékkel szédületes karriert csinált M. Night Shyamalan rendező a maga fétiseit idézte meg legfrissebb művében. A Jelek centrumában egy minden nagyvárostól távol eső farmon élő csonka család áll: a film hősei egy magányos apa két gyermekével és öccsével. Amikor a családfő a birtokukon különös alakzatokat, gabonaköröket talál, még nem sejti, hogy egy földönkívüli, planétánk teljes alávetésére készülő civilizáció nyomaira bukkant. Nagyjából ennyi a szűkre szabott sztori, amely a befejezésben ezúttal nem tartogat olyan mérvű fordulatot, amelyet a direktor korábbi munkáiban - a Hatodik érzékben és a Sebezhetetlenben - megszokhattunk. Az erős kamarahangulatot árasztó thriller némiképp zavarba ejtő darab, lévén közhely ízű ötletek éppúgy szép számmal találhatóak benne, mint mívesebb megoldások. A szimpla ijesztegetősdit célzó horroreffektek például kifejezetten zavaróak, a kameravezetés bravúrjai viszont felettébb üdítően hatnak a vizualitásukat illetően egy kaptafára húzott mozidarabokhoz szokott néző előtt. A Jelek tehát nem csupán műfajában, hanem a bevetett ötletek színvonalát illetően is meglehetőst hibrid film. Vannak, akiknek bejön az ilyesmi: Shyamalan új munkája jó ideig vezette a bevételi listákat az Államokban.
Tutajos
2002.10.24
|


Film premierek

Rambo V. – Utolsó vér

amerikai akciófilm, 89 perc, 2019

Folyékony arany

magyar dokumentumfilm, 77 perc, 2019

Az Aranypinty

amerikai filmdráma, 149 perc, 2019

Ad Astra – Út a csillagokba

amerikai-brazil sci-fi, 122 perc, 2019

János vitéz

magyar animációs film, 70 perc, 1973
Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Filmek a TV-ben
H
16
K
17
Sze
18
Cs
19
18:05
Így ne legyél elnök
amerikai életrajzi film, 2018
18:05
Két nő és egy férfi
német vígjáték, 2012
18:15
Pata tanya: Baromi buli
amerikai-német animációs film, 2006
18:30
G-Force - Rágcsávók
amerikai családi kalandfilm, 2009
18:40
Az Amazonas kincse
amerikai akcióvígjáték, 2003
Gül Baba kulturális fesztivál mától vasárnapig. Türbe, rózsák, kiállítás és sok zene- Budapest és a török kultúra. #gulbaba #gulbabakultfeszt
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.