2020: A tűz birodalma

olvasói
10/10 (1)
Az erőteljes akciójelenetekkel operáló fantasyk viszonylag új keletűek Hollywoodban, és népszerűségük leginkább A Gyűrűk Ura sikeréhez köthető. A tűz birodalma természetesen nem annyira erőteljes film, mint amaz, kevésbé fordulatos és kevésbé látványos is, viszont tisztességgel levezényelt, korrekt darab.


Napjaink Londonjában a tizenkét éves Quinn véletlenül felébreszt egy gyilkos sárkányt évszázados álmából. Húsz évvel később a rendkívüli intelligenciával rendelkező és fenemód falánk vadállat, valamint hozzá sok tekintetben hasonló utódai letarolják a Földet és elpusztítják lakosságának nagy részét. Csupán kisebb csoportok képesek ellenállni a rémeknek, de az ő napjaik is meg vannak számlálva. Az egyik ilyen csoport az immáron felnőtt Quinn (Christian Bale - Velvet Goldmine; Amerikai psycho; Corelli kapitány mandolinja) vezetésével vegetál egy középkori kastély romjai között, folyamatosan készenlétben állva az újabb és újabb támadások elhárítására. Az ellenséggel való végleges leszámolásra gyakorlatilag semmi remény, legalábbbis egészen addig így látszik, amíg egy nap be nem kopogtat a kastélyba a hírhedt amerikai sárkányvadász, Van Zan (Matthew McConaughey - Tökéletlen idők; Ha ölni kell; Lone Star), aki azt állítja magáról, hogy képes megálljt parancsolni a sárkányoknak, és meg tudja tisztítani a Földet a szörnyektől.


A tűz birodalma a történetépítkezés frontján nem igazán nagy igényű film, a speciális effektusok tekintetében azonban a legszínvonalasabb élvonalbeli produkciókkal is felveszi a versenyt. A Rob Bowan (X-akták - A mozifilm) rendező jegyezte mese csöppet úgy fest, mintha A jövő hírnöke és a Sárkányszív keveréke lenne, de feltétlenül színvonalasabb mindkettőnél.
Tutajos
2002.10.17
|
Reign of Fire
amerikai-angol-ír akcióthriller, 101 perc, 2002
2020. Vérengző sárkányok igájukba hajtották a Földet. A túlélők egy maroknyi csoportja megpróbálja felvenni a harcot a rémekkel, de esélyeik jóformán a nullával egyenlőek.
Rendező:

Rob Bowman

(3 kép)


Film premierek

Ugye boldog vagy?

német vígjáték, 80 perc, 2019

Jó srácok

amerikai vígjáték, 95 perc, 2019

Volt egyszer egy… Hollywood

amerikai szatíra, 161 perc, 2019
Játék
A szürrealista mozgalom legismertebb alkotóinak munkáival találkozhatunk a Magyar Nemzeti Galéria kiállításán
Filmek a TV-ben
18:15
Koreai rulett
dél-koreai akciófilm, 2013
18:25
Csokoládé
angol romantikus film, 2000
18:30
Virágvölgy
magyar film, 2018
18:35
Inferno
amerikai-japán-magyar-török thriller, 2016
18:40
Fák jú, Tanár úr! 3.
német vígjáték, 2017
Ma 15:00-től Zurgó együttes a Mesterségek Ünnepén, 21:00-től meg táncház velük! @mestersegekunnepe #mestersegekunnepe #zurgoegyuttes #programajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.