Beszélj hozzá!

Habla con ella. színes feliratos spanyol filmdráma 112 perc 2002
Pina Bausch táncol a színpadon, értő közönsége dermedten figyeli. Az előadás annak rendje-módja szerint katarzissal ér véget, s a műből áradó érzelmek hatására hősünk, Marco arcán könnycseppek jelennek meg. A mellette ülő fiatalember, Benigno csendben figyeli.


A két finom lelkű férfi sorsa persze később egymásba fonódik, méghozzá egy kórházban. Marco szerelmét, a férfias megjelenésű torerót, Lydiát ugyanis felökleli a bika. A kómába esett asszonyt ugyanarra az osztályra fektetik be, ahol Benigno is dolgozik. A meghatározatlan nemi identitású ápoló több esztendeje semmi mással nem foglalkozik, csak a szintén öntudatlan állapotban fekvő gyönyörű lányt, Aliciát gondozza ilyen-olyan módon. A hölgyekkel való foglalatoskodás közben Marco és Benigno között barátság alakul ki, amikor azonban Lydia meghal, megkavarodnak a dolgok...A jogosan sztárolt Oscar-díjas spanyol rendező, Pedro Almodóvar (Eleven hús, Mindent anyámról) új filmjével a direktor másik arcát ismerjük meg. Amellett, hogy alkotása nélkülözi a humort, a műben erőteljesen megjelenő elitkultúra is meglepő lehet. Ennél fontosabb, hogy egyébként igen aktív női hősei most passzív szerepbe kényszerültek, így a négy ember egyre kavargóbb viszonyainak - flashbackekkel megtűzdelt - bemutatásakor a rendező inkább a férfikapcsolatok elemzésére koncentrál. Színészei - bár nálunk elég ismeretlenek - nagyszerűek, a rendezés halálosan pontos - nem véletlen tehát, hogy december elején a Beszélj hozzá! hozta el az Európai Filmakadémia díjai közül - többek közt - az év legjobb filmjének járó elismerést, de Almodóvar vitrinjébe került a legjobb rendezésért és a legjobb forgatókönyvért kiosztott díj is.
Kevin Runner
2002.12.26
|


Film premierek

Prédák

amerikai horror, 92 perc, 2019

Pavarotti

amerikai-angol dokumentumfilm, 114 perc, 2019

Mű szerző nélkül

német-olasz történelmi dráma, 189 perc, 2018

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

FOMO - Megosztod és uralkodsz

magyar filmdráma, 90 perc, 2019

A művészet templomai: Prado - Csodák gyűjteménye

olasz-spanyol dokumentumfilm, 92 perc, 2019
Játék
A leghatalmasabb élőlény, amely valaha is létezett, most visszatér, hogy megküzdjön számos gigantikus szörnyeteggel ebben a földrengető folytatásban.
Filmek a TV-ben
18:10
Fokvárosi nyár
német romantikus film, 2010
18:20
Sarkvidék
izlandi film, 2018
18:25
Waterworld - Vízivilág
amerikai kalandfilm, 1995
18:25
Mario
svájci film, 2018
18:40
Országúti bordély
amerikai filmdráma, 2010
Már játsszák a mozik a FOMO - Megosztod és uralkodsz című filmet egy durvára sikerült buli következményeiről. @fomo.amozifilm #moziajanlo #moziajánló #fomo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.