Jégkorszak

olvasói
6/10 (2)
Az elmúlt években különféle stúdiók tették le a névjegyüket és adták fel a leckét a számítógépes-animációs fronton: jobbnál jobb rajzfilmekkel lettünk elkényeztetve (Toy Story, Shrek, stb.). A Jégkorszakkal a Fox is beszállt a versenybe - és derekasan bizonyított a rendkívül erős mezőnyben.


Az emberiség hajnalán, a jégkorszak kezdetén három különböző méretű és habitusú teremtményt, egy mogorva mamutot, egy kiismerhetetlen kardfogú tigrist és egy kelekótya, de jószívű lajhárt a közös cél hoz össze és térít el a jég elöli elvándorlástól: egy talált embergyereket akarnak visszajuttatni a szintén a jég elől menekülő törzséhez. Bár a három állatot más-más indítékok mozgatják, a - rendkívül szellemes és izgalmas - közös kaland végül persze egy csapattá kovácsolja össze és elválaszthatatlan jó barátokká teszi őket, és a csecsemőnek hála megsejtenek valamit a család erejéből is. A poénok jók, és sűrűn jönnek, a cselekmény pergő, az akciójelenetek felnőtt szemmel is látványosak, és mindhárom főhős karaktere meglepő mélységet kap az egyébként kissé túl érzelgős fináléra. Ha ehhez még hozzávesszük a sztorit keretbe foglaló, és közben is fel-felbukkanó, a makkját hajszoló mókuspatkányt, aki állandóan természeti katasztrófákat okoz, akkor egy igazi klasszikus családi mozit kapunk, amit nem lehet elégszer újra nézni.

A hab a tortán a remek szöveggel és találó hangokkal operáló magyar szinkron, ahol a lajhár szerepében hallható Geszti Péter ezúttal nem ripacskodik, és elváltoztatott hangján szívhez szólóan nagyot alakít. *****Extrák:
A mókuspatkány hiányzó kalandja egy fatörzzsel, egy óriási makkgolyóval, és egy zseniális - globális - repedéspoénnal; hat kimaradt jelenet szinkronnal, melyek közül négy Sid, a lajhár szerelmi életét taglalja; spotok a FOX logóval és a mókuspatkánnyal; egyveleg a film különféle nyelvű szinkronjaiból (a magyar sajnos nincs köztük); hat rövid, de érdekes dokumentumfilm az animáció készítésének fázisairól; galéria a szereplőkről, melyet interaktívan magunk is összeállíthatunk; három előzetes; és a legértékesebb extra: a rendező 1998-as, Oscar-díjas Bunny című animációs rövidfilmje egy öreg, sütögető nyúlanyóról és a halálról, melyet egy éjjeli lepke képében megjelenő angyal hoz el. Zseniális. *****Ice Age
2002
amerikai animációs film Hossz: 79 perc
Forgalmazó: InterCom
Rendező: Carlos Saldanha, Chris Wedge
Kép: 16:9/1,85:1, színes
Hang: magyar, angol, cseh, lengyel 5.1
Felirat: magyar + nyelv
Watsz Demeter
2002.11.25
|
Ice Age
amerikai animációs film, 81 perc, 2002
Egy mamut, egy lajhár és egy kardfogú tigris szövetkeznek, hogy egy eszkimóbébit visszajuttassanak szüleihez. Közben egy patkánymókus a zsákmányolt makkjával katasztrófákat idéz elő. Vidám és látványos, számítógép-animációs mese.
(9 kép)


Film premierek

Prédák

amerikai horror, 92 perc, 2019

Pavarotti

amerikai-angol dokumentumfilm, 114 perc, 2019

Mű szerző nélkül

német-olasz történelmi dráma, 189 perc, 2018

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

FOMO - Megosztod és uralkodsz

magyar filmdráma, 90 perc, 2019

A művészet templomai: Prado - Csodák gyűjteménye

olasz-spanyol dokumentumfilm, 92 perc, 2019
Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Filmek a TV-ben
22:40
Vakító napfényben
olasz-francia krimi, 2015
22:45
300 - A birodalom hajnala
amerikai háborús film, 2014
22:50
Az éjszakám a nappalod
magyar vígjáték, 2015
22:55
Pandorum
amerikai-német sci-fi, 2009
22:55
Végső állomás 2.
amerikai horror, 2003
A héten még látogatható a szürrealista kiállítás az MNG-ben. A szürrealista mozgalom Magritte-tól Dalíig. Válság és újjászületés 1929-ben. #salvadordali #renemagritte #szurrealista #szurreal #kiallitasajanlo #kulturalisajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.