Jégkorszak

olvasói
6/10 (2)
Az elmúlt években különféle stúdiók tették le a névjegyüket és adták fel a leckét a számítógépes-animációs fronton: jobbnál jobb rajzfilmekkel lettünk elkényeztetve (Toy Story, Shrek, stb.). A Jégkorszakkal a Fox is beszállt a versenybe - és derekasan bizonyított a rendkívül erős mezőnyben.


Az emberiség hajnalán, a jégkorszak kezdetén három különböző méretű és habitusú teremtményt, egy mogorva mamutot, egy kiismerhetetlen kardfogú tigrist és egy kelekótya, de jószívű lajhárt a közös cél hoz össze és térít el a jég elöli elvándorlástól: egy talált embergyereket akarnak visszajuttatni a szintén a jég elől menekülő törzséhez. Bár a három állatot más-más indítékok mozgatják, a - rendkívül szellemes és izgalmas - közös kaland végül persze egy csapattá kovácsolja össze és elválaszthatatlan jó barátokká teszi őket, és a csecsemőnek hála megsejtenek valamit a család erejéből is. A poénok jók, és sűrűn jönnek, a cselekmény pergő, az akciójelenetek felnőtt szemmel is látványosak, és mindhárom főhős karaktere meglepő mélységet kap az egyébként kissé túl érzelgős fináléra. Ha ehhez még hozzávesszük a sztorit keretbe foglaló, és közben is fel-felbukkanó, a makkját hajszoló mókuspatkányt, aki állandóan természeti katasztrófákat okoz, akkor egy igazi klasszikus családi mozit kapunk, amit nem lehet elégszer újra nézni.

A hab a tortán a remek szöveggel és találó hangokkal operáló magyar szinkron, ahol a lajhár szerepében hallható Geszti Péter ezúttal nem ripacskodik, és elváltoztatott hangján szívhez szólóan nagyot alakít. *****Extrák:
A mókuspatkány hiányzó kalandja egy fatörzzsel, egy óriási makkgolyóval, és egy zseniális - globális - repedéspoénnal; hat kimaradt jelenet szinkronnal, melyek közül négy Sid, a lajhár szerelmi életét taglalja; spotok a FOX logóval és a mókuspatkánnyal; egyveleg a film különféle nyelvű szinkronjaiból (a magyar sajnos nincs köztük); hat rövid, de érdekes dokumentumfilm az animáció készítésének fázisairól; galéria a szereplőkről, melyet interaktívan magunk is összeállíthatunk; három előzetes; és a legértékesebb extra: a rendező 1998-as, Oscar-díjas Bunny című animációs rövidfilmje egy öreg, sütögető nyúlanyóról és a halálról, melyet egy éjjeli lepke képében megjelenő angyal hoz el. Zseniális. *****Ice Age
2002
amerikai animációs film Hossz: 79 perc
Forgalmazó: InterCom
Rendező: Carlos Saldanha, Chris Wedge
Kép: 16:9/1,85:1, színes
Hang: magyar, angol, cseh, lengyel 5.1
Felirat: magyar + nyelv
Watsz Demeter
2002.11.25
|
Ice Age
amerikai animációs film, 81 perc, 2002
Egy mamut, egy lajhár és egy kardfogú tigris szövetkeznek, hogy egy eszkimóbébit visszajuttassanak szüleihez. Közben egy patkánymókus a zsákmányolt makkjával katasztrófákat idéz elő. Vidám és látványos, számítógép-animációs mese.
(9 kép)


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
H
6
K
7
Sze
8
18:10
Mission Impossible
amerikai thriller, 1996
18:10
Négy nap Toszkána
német romantikus film, 2008
18:30
Deep Impact
amerikai akciófilm, 1998
18:40
Hellboy II. - Az Aranyhadsereg
amerikai fantasztikus akciófilm, 2008 (ism.)
18:45
Álomháború
amerikai akciófilm, 2011
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.