Halj meg máskor!

Die Another Day. színes magyarul beszélő angol-amerikai akciófilm 132 perc 2002
Aki hallotta Madonna főcímdalát, az tudja, mire számíthat: a legújabb James Bond-film hatásos és szokatlan. Lehet szeretni, és lehet fanyalogni, de biztos, hogy nem átlagos darab. Őfelsége titkosügynöke ünnepel: ez a huszadik film a hivatalos szériában, melynek első darabja, a Dr. No éppen negyven évvel ezelőtt kezdte építeni a 007-es világméretű rajongótáborát. Az ünnepi produkció készítői visszatekintenek a korábbi filmekre, és egyben új megoldásokkal is kísérleteznek.


Az új főgonoszt a fegyverkező Észak-Koreában találták meg. A főcím előtti jelenetben ide érkezik meg Bond, és keveredik pillanatokon belül különleges fegyverzeteket felvonultató harci műveletekbe, amelyek kimenetele meglepő fordulatokkal szolgál. És itt jön még egy újabb meglepetés a rajongóknak, a főcím ugyanis nem áll meg a meztelen lányok szokásos, pisztolyos árnytáncánál, hanem klipszerűen tovább is meséli a történetet. A barátságtalan koreai tengerpart után egy kubai génklinikára, majd egy londoni vívóklubba, illetve egy izlandi jégpalotába vezet Bond útja, amint megpróbálja kideríteni, ki áll nyugaton az űrbeli szuperfegyvert irányító hadúr mögött.A sorozat rajongóinak többszöri megnézésre is okot adhat, hogy összeszedjék, hány korábbi Bond-filmre történik utalás. A leghíresebb ezek közül máris az a képsor, amikor Halle Berry bikiniben kilépdel a tengerből (mint Ursula Andress a Dr. No-ban). Bond nyelvi leleménnyel teli szópárbajai rég nem voltak ilyen élesek, és e téren egyenrangú társra talál a Berry alakította nőszemélyben. Fantasztikus díszletek, extrém sportok, elegáns küzdelmek, bárdolt stílus és ami még soha nem volt: képi effektek. Gyorsítással, lassítással, stroboszkópozással fokozott akciójelenetek - Lee Tamahori rendező felpörgette a ritmust a James Bond-széria XXI. századi folytatásához.
nelson
2002.12.19
|


Film premierek

Prédák

amerikai horror, 92 perc, 2019

Pavarotti

amerikai-angol dokumentumfilm, 114 perc, 2019

Mű szerző nélkül

német-olasz történelmi dráma, 189 perc, 2018

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

FOMO - Megosztod és uralkodsz

magyar filmdráma, 90 perc, 2019

A művészet templomai: Prado - Csodák gyűjteménye

olasz-spanyol dokumentumfilm, 92 perc, 2019
Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Filmek a TV-ben
18:10
18:20
A férfi mögött
amerikai film, 2017
18:40
Tripla kilences
amerikai akciófilm, 2016
18:45
A rodeós
amerikai film, 2018
18:50
Farkangyal
amerikai vígjáték, 1991
Már játsszák a mozik a FOMO - Megosztod és uralkodsz című filmet egy durvára sikerült buli következményeiről. @fomo.amozifilm #moziajanlo #moziajánló #fomo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.