Halj meg máskor!

Die Another Day. színes magyarul beszélő angol-amerikai akciófilm 132 perc 2002
Aki hallotta Madonna főcímdalát, az tudja, mire számíthat: a legújabb James Bond-film hatásos és szokatlan. Lehet szeretni, és lehet fanyalogni, de biztos, hogy nem átlagos darab. Őfelsége titkosügynöke ünnepel: ez a huszadik film a hivatalos szériában, melynek első darabja, a Dr. No éppen negyven évvel ezelőtt kezdte építeni a 007-es világméretű rajongótáborát. Az ünnepi produkció készítői visszatekintenek a korábbi filmekre, és egyben új megoldásokkal is kísérleteznek.


Az új főgonoszt a fegyverkező Észak-Koreában találták meg. A főcím előtti jelenetben ide érkezik meg Bond, és keveredik pillanatokon belül különleges fegyverzeteket felvonultató harci műveletekbe, amelyek kimenetele meglepő fordulatokkal szolgál. És itt jön még egy újabb meglepetés a rajongóknak, a főcím ugyanis nem áll meg a meztelen lányok szokásos, pisztolyos árnytáncánál, hanem klipszerűen tovább is meséli a történetet. A barátságtalan koreai tengerpart után egy kubai génklinikára, majd egy londoni vívóklubba, illetve egy izlandi jégpalotába vezet Bond útja, amint megpróbálja kideríteni, ki áll nyugaton az űrbeli szuperfegyvert irányító hadúr mögött.A sorozat rajongóinak többszöri megnézésre is okot adhat, hogy összeszedjék, hány korábbi Bond-filmre történik utalás. A leghíresebb ezek közül máris az a képsor, amikor Halle Berry bikiniben kilépdel a tengerből (mint Ursula Andress a Dr. No-ban). Bond nyelvi leleménnyel teli szópárbajai rég nem voltak ilyen élesek, és e téren egyenrangú társra talál a Berry alakította nőszemélyben. Fantasztikus díszletek, extrém sportok, elegáns küzdelmek, bárdolt stílus és ami még soha nem volt: képi effektek. Gyorsítással, lassítással, stroboszkópozással fokozott akciójelenetek - Lee Tamahori rendező felpörgette a ritmust a James Bond-széria XXI. századi folytatásához.
nelson
2002.12.19
|


Film premierek

A hőlégballon

német történelmi dráma, 120 perc, 2018

Anyák napja

francia vígdráma, 101 perc, 2018

Bosszúállók: Végjáték

amerikai akciófilm, 181 perc, 2019

Sarkvidék

izlandi kalandfilm, 98 perc, 2018
Játék
A szépség és a szörnyeteg alkotói ezúttal a Diótörő meséjét dolgozták fel újszerű, mágikus tálalásban, nagyszerű színészek közreműködésével.
Filmek a TV-ben
18:05
Kundo - A féktelenség kora
dél-koreai akciófilm, 2014
18:15
Egy cipőben
amerikai vígjáték, 2005
18:15
Halálos iramban 7.
amerikai akciófilm, 2014 (ism.)
18:35
Férfibecsület
amerikai filmdráma, 2000
18:35
A faun labirintusa
amerikai-mexikói-spanyol fantasy, 2006
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.