Kedvenc helyek

Everything But The Girl: Like The Deserts Miss The Rain

olvasói
(0)
(Virgin / EMI)

Az akusztikus popduóból elektronikus tánczenekarrá átvedlett Everything But The Girl legutóbb egy Back To Mine mixlemezzel és egy önfeldolgozós kvázi-bootleggel jelentezett (Tracey In My Room). A mostani válogatáslemez átfogja a teljes karriert, de nem csak a legismertebb daloknak szorít helyet.


Az első hivatalos válogatás (The Best Of EBTG - 1996) már tartalmazta a Todd Terry-remixeket és a Massive Attack-közreműködéseket, de még elsősorban az azokat megelőző (1982 és 1994 közti) EBTG-hangzásvilágot mutatta be, az azóta kijött kisebb válogatások pedig csak a korai munkákat gyűjtötték egybe. Ez a mostani életműösszegzés szimpatikus módon nem sima slágerparádé, bőven akad rajta ritkaság is. A zenefelelős Ben Watt és Tracey Thorn énekesnő duója eleinte finom folkos popzenét fabrikált (ezt négy dal prezentálja a válogatáson), majd fokozatosan átváltott triphop, house, drum'n'bass alapú tökéletes "hallgatós" tánczenére. Tracey legjobb Massive Attack-közreműködése (Protection), a legeltaláltabb EBTG-táncdal (Walking Wounded) és a Missing Todd Terry-féle korszakos remixe azért itt is megtalálható, de jó néhány csúcsdal csak kevésbé ismert remix-változatban szerepel (a Single például Photek visszafogott d+b mixében, a Before Today pedig Chicane ábrándos könnyítésében). Igazi ritkaság a My Head Is My Only House Unless It Rains című Captain Beefheart- és az Almost Blue című Elvis Costello-feldolgozás, az igazi csemege pedig a Red Hot + Rio (1996) segélyalbumra készült Corcovado című Antonio Carlos Jobim- átirata - na az a drum'n'bossa alapdala! És persze rákerült a válogatásra a Tracey In My Room is.

8/10
Dömötör Endre
2002.12.16
|


Játék
A törvény embere, Luke Hobbs és a kitaszított Deckard Shaw szövetségre lépnek, amikor egy kibernetikailag felturbózott ellenség fenyegeti az emberiség jövőjét.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.