A kincses bolygó

Treasure Planet. színes magyarul beszélő amerikai rajzfilm 95 perc 2002
Érdekes vállalkozásba fogtak a klasszikus irodalmi művek adaptálásában mindig is élen járó Disney-stúdió alkotói, amikor Robert Louis Stevenson A kincses sziget című alapművét úgy igyekeztek korunk kívánalmaihoz igazítani, hogy miközben megpróbálták az eredeti regény legtöbb figuráját megtartani, a történet színhelyét a tengerről a világűrbe, a cselekmény időpontját pedig a XIX. századból a távoli jövőbe helyezték.


A tizenöt éves Jim Hawkins hajósinasnak szegődik egy intergalaktikus expedícióra induló űrbárkára. A félig ember, félig gép John Silver irányításával a tehetséges fiú egyre jobb matróz lesz, és ügyességére szükség is van, mert a legénység lépten-nyomon szupernóvákkal, fekete lyukakkal és veszedelmes űrviharokkal találkozik. Ám ez csupán a kezdet, csakhamar kiderül ugyanis, hogy Silver átvenni készül a hajó irányítását - a cselszövőt galád tervének megvalósításában természetesen egyedül a kis Jim képes megakadályozni.A kincses bolygó annyiban fontos állomás az animációs filmek fejlődésében, amennyiben a közelmúltban oly népszerűvé vált számítógép-animációs produkciók (Shrek; Jégkorszak) eredményeit igyekszik a klasszikus, kézimunkán alapuló rajzfilmkészítési technikákkal ötvözni: a film legtöbb alakja kézi rajzolással született meg, a díszletek viszont komputer segítségével készültek. A kincses bolygó elsősorban a benne alkalmazott technikák miatt számít rendhagyónak a Disney eddigi nagyfilmjei között, a történetvezetés módját vagy a figurák jellegzetességeit illetően azonban a stúdióban készült produkciók örökségét folytatja. A film a jellegzetes Disney-karakterek galériáját maradéktalanul felvonultatja, a rokonszenves, de sokáig az őt ért kihívásokkal szemben tehetetlen főhőstől és aprócska barátaitól az éjsötét lelkületű gonosztevőkig.
Tutajos
2002.12.19
|
(7 kép)


Film premierek

Ugye boldog vagy?

német vígjáték, 80 perc, 2019

Jó srácok

amerikai vígjáték, 95 perc, 2019

Volt egyszer egy… Hollywood

amerikai szatíra, 161 perc, 2019
Játék
Világszínvonalú programok, nemzetközi hírű fellépők és csodálatos helyszínek!
Filmek a TV-ben
18:10
Viszlát, Christopher Robin
angol életrajzi film, 2017
18:10
Ízlésficam
amerikai vígjáték, 2006
18:20
Út a Marsra
mexikói kalandfilm, 2017 (feliratos)
18:35
Thelma
norvég horror, 2017
18:45
Ocean's Eleven - Tripla vagy semmi
amerikai akciófilm, 2001
Ma este kilenckor Magyar Rhapsody Project a Mesterségek Ünnepén. A Bársony Bálint Sextett a magyar klasszikusokat modernizálja. . . . @mestersegekunnepe #magyarrhapsodyproject #barsonybalintsextett #klasszikusokjazzben #liszt #erkel #kodaly #bartok
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.