Kedvenc helyek

2Pac: Better Dayz

olvasói
8/10 (1)
(Amaru / Interscope / Universal)

2Pac él! Már a 2001-ben kiadott Until The End Of Time című sokadik (ötödik) poszthumusz Tupac Shakur-lemez kapcsán is sejthettük, hogy tényleg az idők végéig kitart a muníció. Hát most itt a beígért folyatás - és még nagyon sok kiadvány várható az 1996-ban lelőtt rappertől.


A Better Dayz anyaga is a Tupac halála (1996. szeptember 13.) előtt két hónappal rögzített, Makaveli néven kiadott album (Don Killuminati: The 7 Day Theory) felvételei idején került szalagra. Elméletileg. Valójában azonban aligha, ugyanis a lemez egy része olyan hangot üt meg (persze csak hangszerelésében), melyet mindössze két-három éve hallhatunk hiphop albumokról. Mindezt úgy oldották meg, hogy remixként tüntették fel majd' az összes felvételt - valójában 2Pac hangján kívül szinte mindent kicseréltek rajta, hogy ne legyen annyira gáz, mint az előző lemez volt. Összességében jobb, mint az Until...volt, de még így is csak rajongóknak ajánlható. Meg esetleg a lelkiismeretes, "kipipálós" hiphoppereknek, akik nyugtázhatják, hogy a dupla lemez első fele a feszítős, szaggatós (szaggatott) alapoké, a második pedig az R&B-s kaliforniai gangszterrapé, ám egyik sem rejt túl sok izgalmat. 2pac halála óta már eddig is három dupla, kiadatlan anyag került a lemezboltok polcaira, plusz a szimpla Makaveli-korong, az Outlawzzal közös felvétel, egy verseit feldolgozó spoken word lemez (The Rose That Grew From Concrete, Vol 1) és a szintén dupla slágerválogatás, de a folytatás még színesebb képet ígér. Jövőre kijön egy dokumentumfilm a hozzá tartozó filmzenelemezzel, két könyv, egy DVD, még egy kiadatlan felvételeket tartalmazó dupla(!!) lemez, 2004-ben pedig még egy könyv és még egy film. Meg aztán még ki tudja hány és hány album, elvégre 2005-re azért mégse lehet előre tervezni. Eddig közel 100 kiadatlan dal került tőle napvilágra, és még mindig nem látni a végét. Mondom, 2Pac él!

csak 2Pac miatt: 6/10
Dömötör Endre
2002.12.28
|


Játék
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban.
Mozik is vetítik a legújabb Mancs őrjárat epizódokat, irány a #matinévetítések! Még vakáció van! @bigbangmedia #mancsőrjárat #mancsőrjáratmoziban #pawpatrolincinemas
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.