Lantana

olvasói
(0)
Egy pszichiáternő, aki könyvet írt kislánya meggyilkolásáról; férje, aki szótlanságba és egyetemi elfoglaltságába menekül a gyász elől; egy válófélben lévő pár; a háromgyerekes szomszéd család; egy nyomozó, aki bár szereti feleségét, mégis alkalmi kapcsolatokat hajszol: így tucatnyian ők ennek a sokszoros díjnyertes ausztrál filmnek a főszereplői. A felsorolásból talán már sejthető, hogy a Lantana az elmúlt évek divatos, párhuzamos cselekményszálakat mozgató, kirakósjáték-dramaturgiájú társadalmi tablóinak (Rövidre vágva, Magnólia) a hagyományát folytatja.


A szereplők mind a Sydney körüli, kertvárosi miliő alsó- és felsőközéposztályának tagjai, akiknek élete egyre szorosabban gubancolódik össze. Az előtérben egy krimiszál kanyarog, az alapproblémát azonban az érzelmek betegsége, a szenvedélyek és szenvedések hálózata, a kapcsolatok és házasságok szakítópróbája jelenti. Családi drámák, fanyar poénok, meghökkentő epizódok halmozódnak, minden összeér és mindenki találkozik. Humoros és megindító epizódok váltják egymást, az életképek sorozata ügyesen rakódik egymásra, a színészi alakítások (Barbara Hershey - Hannah és nővérei, Bajnokok reggelije; Anthony LaPaglia - A világ második legjobb gitárosa; Geoffrey Rush - Ragyogj!, Sade márki játékai) is erős pillért jelentenek - a sztori nagyszerkezete, a mindenáron tanulságok és összefüggések felmutatásán ügyködő dramaturgia, és legfőképp a túlhajtott finálé azonban lerontja a hatást. A Lantana így is érzelmeket piszkáló, erős moziélmény: nem olyan felkavaró, mint a Rövidre vágva, de nem is olyan erőltetett, mint a Magnólia.
gorcsev
2003.01.29
|
Lantana
ausztrál filmdráma, 121 perc, 2001
Négy házaspár zűrös mindennapjainak mozaikja: féltékenység, szeszély, csábítás, flört és bizalom. Rövidre vágott életképek az ausztrál kertvárosokból.
Rendező:

Ray Lawrence

Forgalmazza: Budapest Film
(2 kép)


Film premierek

A vadon hívó szava

amerikai kalandfilm, 100 perc, 2020

Isten létezik, és Petrunijának hívják

belga-francia-horvát-macedón-szlovén filmdráma, 100 perc, 2019

Wasp Network: Ellenállók

belga-francia-spanyol thriller, 123 perc, 2019

Öngyilkos túra

dán-német-norvég misztikus dráma, 90 perc, 2019

A mennyországnak kell lennie

francia-kanadai-német-palesztin-török vígjáték, 97 perc, 2019
Játék
Hajóra száll a Jetlag legénysége, hogy a védjegyükévé vált lírikus elektropoppal rezgessék meg az A38 imbolygó deszkáit.
Filmek a TV-ben
21:30
Keménykalap és krumpliorr
magyar ifjúsági kaland-vígjáték, 1978
22:00
Aquaman
amerikai fantasztikus akciófilm, 2018
22:00
Horrorra akadva
amerikai vígjáték, 2000
22:15
Egy kis Mennyország
amerikai vígjáték, 2011
22:40
A tehetség
amerikai filmdráma, 2017
a #Berlinale fesztiválpalotájának méreteit lehetetlen megmutatni egyetlen fotón. azért megpróbáltuk... #berlinale2020
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.