Kedvenc helyek

Sum 41: Does This Look Infected?

olvasói
10/10 (1)
(Island / Universal)

Ki gondolta volna, mégis megérett az All Killer No Filler albummal berobbant kanadai Sum 41 punk-pop kvartett. Bár rövidke új albumuk B-szériás zombie-horrort idéző borítója alapján még lehetnek kételyeink, de a fiúk kezdenek kilépni a tinédzserhülyéskedés ketrecéből.


Az egy órában kétszer végighallgatható korong alapvetően kevés izgalmat tartogat, még a műfaj kedvelőinek is, de azért mutat némi változást az All Killer No Filler anyagához képest. A Green Day és a Blink 182 legvirgoncabb tanítványai Jerry Finn helyett egy kevésbé ismert punk-pop producert kértek fel, Greig Norit, aki inkább a karcosabb, élesebb hangzások kedvelője. A zene is ebbe az irányba kanyarodott, a kötelező és profin kivitelezett dallamos felvételek mellett egyre több metálos elem, monoton riffelés épült a dalokba és akad klasszikus hardcore téma is. A szövegek ezzel párhuzamosan lettek érettebbek (a horrorfotók azonban nem az albumot illusztrálják), a fiúk a borzasztóan magas öngyilkossági mutatók csökkentéséért, a zűrös, eltévelyedésre csábító tinédzserévek tartalmas kitöltéséért, és általában a gyűlölet kiirtásáért szállnak síkra. Mindezt helyenként brutális zenei csomagolásban és zombie-maszkos körítésben - na így azért ebben van némi irónia.6/10
Dömötör Endre
2003.02.28
|


Játék
Mikor Gellert Grindelwald, a nagyhatalmú sötét varázsló megszökik a fogságból, Albus Dumbledore, a Roxfort professzora Göthe Salmander segítségét kéri a szökevény felkutatásában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.