Kedvenc helyek

Nick Cave & The Bad Seeds: Bring It On

olvasói
(0)
(Mute / EMI)

Nick Cave és a Bad Seeds új albuma, a Nocturama megjelenésétől néhány héttel lemaradva itt az első csatolt maxi, melyen a legendás Saints egykori énekesével, Chris Bailey-vel közösen elénekelt Bring It On mellett két (eddig) kiadatlan dal is szerepel.


Nick Cave hazai terepen, Ausztráliában vette fel új albumát, és kihasználta az alkalmat, hogy a Bring It On című dalhoz meghívja egyik nagy példaképét, Chris Bailey-t, akinek anarchista pre-punk együttese, a brisbane-i Saints óriási hatással volt Cave korai zenekarára, a Birthday Partyra. Bailey, aki épp Melbourne-ben tartózkodott, örömmel elvállata a felkérést, és brutális énekhangja a meglóduló refrénekben remekül ellenpontozza a házasság kiskertjéről (annak lélekerősítő és -gyengítő hatásáról) éneklő poéta kifinomultságát.

Az eredetileg bő ötperces Bring It On a maxin négypercesre húzott (a végén túl gyorsan lekevert) verzióban szerepel, illetve a video formájában, ahol a zenekar hűséges rendezője, John Hillcoat az MTV-n látott hiphop/R&B-klipek túlzó karikatúrájaként magukat (elsősorban feneküket és mellüket) ordasul rázó fekete nőkkel köríti a zenekart és az évek során Zámbó Jimmy-s fazont öltött Bailey-t. A maxi két bónuszdala, a Shoot Me Down című lassú szerelmes kesergő és a baljós hatperces Swing Low örömöt szerez a rajongóknak, de az is érthető, hogy Nick Cave miért nem az albumra rakta őket - ahhoz nem elég átütőek.

8/10
Déri Zsolt
2003.03.03
|


Játék
A törvény embere, Luke Hobbs és a kitaszított Deckard Shaw szövetségre lépnek, amikor egy kibernetikailag felturbózott ellenség fenyegeti az emberiség jövőjét.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.